Vágólapra másolva!
A két manchesteri futballcsapat közül a City maradt hibátlan az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a 4. forduló csúcsrangadóján idegenben verte 2-1-re a Unitedet.

A három forduló alatt hibátlan teljesítményt nyújtó csapatok rangadóján a City szerzett vezetést az Old Traffordon, a 15. percben Iheanacho passzát De Bruyne váltotta gólra (0-1).

A 36. percben a belga villant ismét, ballal megeresztett lövése a jobb kapufáról éppen Iheanacho elé pattant, aki közelről az üres kapuba lőtt (0-2).

A hazaiak még a félidő vége előtt szépítettek, a Cityben most debütáló kapus, Bravo egy távoli ívelést kiejtett, Ibrahimovic 15 méterről lőtt a kapuba (1-2).

José Mourinho a szünetben úgy döntött, pályára küldi Marcus Rashfordot, sőt, a 81. percben Anthony Martial is beállt, de egyenlíteni nem sikerült.

A Tottenham simán, az Arsenal krimibe illő módon

A United a vereség ellenére maradt a 3. helyen, de egy pontra feljött rá a Tottenham, amely a tavalyi szezon nagy részében látott látványos futballját vette elő a Stoke ellen. A dél-koreai Szon Hung Min duplája mellett a tavalyi menetelés két főkolomposa, Alli és Kane is betalált, utóbbi május óta először szerzett gólt tétmeccsen.

Az Arsenal sokkal nehezebben nyert, a Southampton egy szerencsés góllal vezetett az Emiratesben, Tadic szabadrúgása után Cech kezét, a lécet, majd a kapus hátát is érintette a labda, mielőtt bepattant.

Aztán az Arsenal francia belső védője, Koscielny ollózós góllal egyenlített,

a győztes gól pedig már bőven a hosszabbításban született meg, Cazorlát nem zavarta, hogy nem biztos, hogy jogosan kaptak büntetőt, és nem is izgult, a kapu közepébe emelte a labdát.

A nap hőstettét a Watford produkálta, amely már a szünetre ledolgozta kétgólos hátrányát a West Ham otthonában, a majd a másodikban újabb két gólt szerezve meg is nyerte a meccset.

Eredmény, Premier League, 4. forduló:
Manchester United – Manchester City 1-2 (1-2)
gól: Ibrahimovic (42.), illetve De Bruyne (15.), Iheanacho (36.)

Arsenal - Southampton 2-1 (1-1)
gól: Koscielny (29.), Cazorla (94., 11-esből), illetve Cech (18., öngól)

Bournemouth - West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
gól: C. WIlson (78.)

Burnley - Hull City 1-1 (0-0)
gól: Defour (72.), illetve Snodgrass (95.)

Middlesbrough - Crystal Palace 1-2 (1-1)
gól: Ayala (38.), illetve C. Benteke (16.), Zaha (47.)

Stoke City - Tottenham Hotspur 0-4 (0-1)
gól: Szon Hung Min (41., 56.), Alli (59.), Kane (70.)

West Ham United - Watford 2-4 (2-2)
gól: Antonio (5., 33.), illetve Ighalo (41.), Deeney (45+2.), Capoue (53.), Holebasz (63.)