Társoldalunk:

Pazar meccsen mentett pontot Szalai a Hoffenheimnek

2016.09.11. 19:42

A Szalai Ádámot az utolsó félórában bevető Hoffenheim nem hiába nyitott nagy hajrát, három gólos hátrányból egyenlített Mainzban. A 150. Bundesliga-meccsén a 33. gólját szerző magyar válogatott csatár 2014 decembere után lőtt újra bajnoki gólt.

A két csapat közös történelmében gólcsúcsot és 4-4-es döntetlent hozott a Mainz-Hoffenheim mérkőzés a Bundesliga 2. Fordulójának zárómeccsén. Pedig az első félidőben úgy tűnt, hogy az előző idényben éppen csak bent maradó Hoffenheim beleszalad egy kiütéses vereségbe, miután Pablo De Blasis már a 3. percben vezetést szerzett a Mainznak, majd húsz perccel később egy gyönyörű lövéssel meg is duplázta az előnyt.

40 meccs után újra:

Erre jött még Andrés Córdoba szerencsés gólja, akinek gyengécske lövését a 200. Bundesliga-meccsén a kapuban álló Baumann kapus segítette a gólvonal mögé. Sandro Wagner szépítő gólja felcsillantotta a reményt, azonban a török Öztunali a 43. percben visszaállította a háromgólos különbséget.

Ráérzett a cserékre

A második félidőben 25 percig nem mutatta a feltámadás jeleit a Hoffenheim, a Bundesliga legfiatalabb edzője, Julian Nagelsmann azonban remekül cserélt a mainzi Gaetan Bussman 57. percben történt kiállítása után. Előbb Mark Uth lőtt két percen belül (a 72. és a 73. percben) két gólt, bő tíz perccel később pedig a 64. percben pályára lépő Szalai szemfülesen csapott le egy labdára, és szinte lemásolta az Eb-n az osztrákok ellen rúgott gólját – estében, külsővel a kapus lábai között gurított a kapuba.

Ez volt Szalai Ádám 150. Bundesliga-meccsén a 33. gólja. A magyar válogatott csatár 2014. december 12. után talált újra a kapuba bajnoki mérkőzésen.