23 évesen jobb gólszerző Ronaldónál, ki az?

Kádár Tamás; Lukaku, Romelu akció fejel FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY
Toulouse, 2016. június 27. Kádár Tamás (b) és a belga Romelu Lukaku a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Romelu Lukaku hétfő este három gólt szerzett a Sunderland-Everton angol bajnokin, és a statisztikák szerint több világsztárnál is jobban indult a karriere.

A belga csatár 2008-ban, 15 évesen már az Anderlecht profija volt, és hamar kiderült, hogy hihetetlenül gólérzékeny. Brüsszelben - Juhász Roland csapattársaként - már ontotta a gólokat, majd 18 évesen a Chelsea szerződtette.

Kádár Tamással is csatázott a belga-magyar (4-0) Eb-meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Londonban nem sikerült gyökeret vernie, a Chelsea kölcsönadta a WBA-nak, majd az Evertonnak, mindkét klubban átlagban kétmeccsenként gólt szerzett. A liverpooliak 2014-ben végleg leigazolták, és jól döntöttek,

Lukaku ugyanis továbbra is megbízhatóan szállítja a gólokat.

Jelenleg 122 gólnál jár az egész pályafutását, de csak a klubszínekben elért találatokat tekintve, és ezzel még Cristiano Ronaldót is megelőzi. A portugál támadó 23 évesen 110 gólnál járt. Luis Suárez 107-nél, Wayne Rooney 100-nál, Zlatan Ibrahimovic pedig 65-nél, így Lukakut méltán nevezhetjük a jövő nagy reménységének, akinek már a jelene is kiemelkedő.