Korhut Mihály tündökölt a San Siróban

Korhut Mihály
Hapoel Beer Sheva's Hungarian midfielder Mihaly Korhut (L) vies for the ball with Inter Milan's Argentinan midfielder Ever Banega during the Europa League football match between Inter Milan and Hapoel Beer Sheva on September 15 , 2016 at the San Siro Stadium in Milan. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Korhut Mihály 85 percet játszott az Inter elleni Európa Liga-találkozón, és a mezőny egyik legjobbjaként hagyta el a pályát. Klasszisokat tüntetett el a hazaiak jobb oldaláról.

Az Európa Liga csoportkörének első fordulójában a legnagyobb meglepetést talán az izraeli bajnok Hapoel Beer Seva szerezte azzal, hogy idegenben simán 2-0-ra legyőzte az Internazionalét.

Az izraeli csapatban először lépett pályára, és mindjárt kezdőként kapott lehetőséget Korhut Mihály, akinek a középpálya bal oldalát kellett bejátszania – elsősorban azzal a céllal, hogy megszűrje az olaszok jobb szárnyán vezetett támadásokat.

Korhut Mihály itt éppen Ever Banegát állítja meg Forrás: AFP/Giuseppe Cacace


A DVSC-ből a nyáron potom 600 ezer euróért szerződtett magyar válogatott középpályás nagyszerűen játszott egészen addig, amíg a 85. percben lecserélte az edzője. A Whoscored statisztikai oldal értékelése szerint a sok jó egyéni teljesítményt nyújtó Korhut Hapoelben ugyan csak a nyolcadik legmagasabb pontszámot kapta, az Interben viszont Korhut 7,31-es mutatójánál senki nem tudott jobbat felmutatni.


Összesen 52 labdaérintése volt, és egészen elfogadhatóan,

82,6 százalékkal passzolt, a Hapoelből ennél jobbat (85,7%) csak az első gólt szerző portugál Miguel Vitor tudott felmutatni.

Korhut a támadásokból nem igazán tudta kivenni a részét, a védőmunkájával azonban bőségesen pótolta ezt: 4 szerelés, 3 labdaszerzés, 3 felszabadítás és csupán két szabálytalanság került a neve mellé – ennél jobb mutatókat megint csak a mezőny legjobbjaként parádézó Vitor produkált.

Az új mezért is kapta az ívet az Inter:

Korhutnak nem volt könnyű dolga, mert az ő oldalán rohamozott a francia Jonathan Biabiany (piaci értéke 7 millió euró),

a kétszeres Copa América-győztes chilei Gary Medel,

akit két éve 11 millió euróért vett meg az Inter a Cardiff Citytől, valamint a Torinótól 5 millióért vett Danilo D'Ambrosio is. Mégis csak egyszer került bajba a meccsen, amikor az olasz válogatott Eder lőtt kapura mellőle, akkor azonban a kapufa megmentette a góltól a Hapoelt.