Vágólapra másolva!
Decemberben adják át Szocsiban a felújított Fist Stadiont, amely az egyik kiemelt helyszíne lesz a 2018-as oroszországi focivébének.

A hírt pénteken bejelentő Vitalij Mutko orosz sportminiszter hozzátette, hogy az első tesztmérkőzést jövő év márciusában játsszák a rekonstrukción áteső sportlétesítményben.

A Fistben a kevesebb mint két év múlva esedékes vb-n négy csoportmeccset, továbbá egy nyolcad- és egy negyeddöntős mérkőzést rendeznek.

A szocsi stadionátadás előtt, augusztus közepén Mutko arról beszélt, országa nincs kritikus lemaradásban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság előkészületeiben. Ugyanakkor elismerte, hogy bizonyos repülőterek és szállodák építésével késésben vannak. Elárulta, hogy havonta egyszer jelenteniük kell Vlagyimir Putyin elnöknek, közben pedig helyszíni szemléket és megbeszéléseket tartanak.

A vb-t 2018. június 14. és július 15. között 11 orosz város - Szocsin kívül Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara és Rosztov-Don - 12 stadionjában bonyolítják le.