Két hiányzó is visszatérhet a brazil válogatottba

491932073 Horizontal FOOTBALL WORLD CUP SEMIFINAL EMBRACE DESAPPOINTED SAD BUST
Brazil's midfielder Oscar (C), Brazil's defender and captain Thiago Silva (L) and Brazil's defender Maicon react after defeat in the semi-final football match between Brazil and Germany at The Mineirao Stadium in Belo Horizonte on July 8, 2014, during the 2014 FIFA World Cup . AFP PHOTO / PEDRO UGARTE / AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Oscar és Thiago Silva is visszatérhet a brazil labdarúgó-válogatottba, miután a 2014-es világbajnokság után ismét meghívót kaptak.

A Chelsea középpályása és a Paris Saint-Germain védője is játszott a két évvel ezelőtti, hazai rendezésű vb elődöntőjében, amelyet a brazilok 7-1-re elveszítettek a németekkel szemben. A Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitányt váltó Dunga nem számított rájuk, de a jelenlegi szakvezető, Adenor Bacchi keretében ismét szerepelnek. Sérülése után a Bayern München labdarúgója, Douglas Costa is ott van a névsorban.

Thiago Silvának (sapkában) most nem kell vigasztalnia Oscart Forrás: AFP/Pedro Ugarte

A kapitány elmondta: most több játékost hívott meg Európából, mint legutóbb, mert a szezonkezdet időszakában a többségüket nem akarta elszakítani a klubcsapatától.

A brazilok nyolc forduló után a második helyen állnak

a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban. Október 6-án Bolívia csapatát fogadják, majd öt nappal később Venezuelában lépnek pályára.

A brazil válogatott kerete:
kapusok: Alisson (AS Roma), Weverton (Atlético Paranaense), Alex Muralha (Flamengo)
védők: Dani Alves (Juventus), Fagner (Corinthians), Filipe Luis (Atlético Madrid), Marcelo (Real Madrid), Miranda (Internazionale), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos és Thiago Silva (Paris Saint-Germain)
középpályások: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Giuliano (Zenit), Renato Augusto (Beijing Guoan), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos), Willian és Oscar (Chelsea)
csatárok: Douglas Costa (Bayern München), Gabriel Jesus (Palmeiras), Neymar (FC Barcelona), Roberto Firmino (Liverpool)