Dárdai Herthája még messze van a Bayerntől

Arjen Robben, Bayern München, foci
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben celebrate after scoring the 3-0 goal during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and Hertha Berlin in Munich, southern Germany, on September 21, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Bayern München nyerte a százszázalékos csapatok csatáját a német Bundesliga 4. fordulójában, miután nagyon sima mérkőzésen 3-0-ra verte a Herthát.

A mérkőzés első két és fél percében két nagy helyzetet hagyott ki a Bayern, előbb Lewandowski fejesét védte a Hertha kapusa, majd Müller került ziccerbe, de öt méterről a kaput sem találta el.

Úgy tűnt, sikerült valóra váltani Dárdai Pál vágyát, aki az első húsz percet szerette volna kapott gól nélkül megúszni, de a 16. percben Ribéry csinált néhány hallatlanul hidegvérű cselt a 16-oson belül, és megszerezte a vezetést a Bayernnek (1-0).

A Herthának nem sok oka lehetett az örömre, az első félidőben egyszer sem veszélyeztette a Bayern kapuját, a bajorok ugyanakkor tizenegyszer próbálkoztak.

A 60. percig nem változott a játék képe, akkor Dárdai pályára küldte Scheibert és Stockert, utóbbi első labdaérintésre egyből helyzetbe is került, de lövését Neuer védte.

Robben góllal tért vissza Forrás: AFP/Christof Stache

A 67. percben Lewandowski szerzet les gólt, egy perc múlva azonban egy kapitális védelmi hiba mindent eldöntött: Jarstein passzát a brazil Allan a 16-os vonalán, utolsó emberként elveszítette, Thiago Alcantara pedig azonnal büntetett (2-0).

A 72. percben a féléves kihagyás után visszatérő Robben – aki hét perccel korábban állt be – lőtt nagyon szép gólt (3-0).

Győzelmével a Bayern továbbra is százszázalékos, mögötte a Köln következik, amely egygólos hátrányról fordítva a Schalke otthonában győzött 3-1-re.

A Leipzig Gulácsi Péterrel a kapujában 1-1-et játszott a sokkal esélyesebbnek vélt Mönchengladbach ellen. Brémában majdnem bejött az edzőváltás, de hiába vezetett a Werder a 87. percig a Mainz ellen, végül 2-1-re kikapott, azaz a negyedik fordulóban a negyedik mérkőzését bukta el.

Eredmények, Bundesliga, 4. forduló:
Bayern München - Hertha 3-0 (1-0)
gól: Ribéry (16.), Thiago (68.), Robben (72.)

Bayer Leverkusen - Augsburg 0-0

Leipzig - Mönchengladbach 1-1 (1-0)
gól: Werner (6.), illetve Johnson (84.)

Schalke – Köln 1-3 (1-1)
gól: Huntelaar (36.), illetve Oszako (38.), Modeste (77.), Zoller (83.)

Werder Bremen – Mainz 1-2 (1-0)
gól: Hajrovic (12.), illetve Malli (87.), De Blasis (90+2.).