Olcsó trükkel verhették át Berlusconit a Milan új tulajdonosai

TOPSHOTS Horizontal EFFIGY PERSON-POLITICS TOASTING SPORTS SHIRT FOOTBALL SPORTS FAN
A supporter of the AC Milan football club wears a jersey of the honorary president of the club Silvio Berlusconi, as he waits outside the San Raffaele hospital on June 14, 2016 in Milan. Italian former Prime Minister Silvio Berlusconi was undergoing cardiac surgery on Tuesday after a heart attack his doctor said could have killed the 79-year-old tycoon. "At 8:00am (0600 GMT) this morning, the operation to replace his aortic valve began," the San Raffaele hospital in Milan said in a statement. The surgery is expected to last for four hours and Berlusconi will be in intensive care for another two days, the hospital said. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Hamis banki kivonatot mutatott be a tárgyalások során az a kínai konzorcium, amely megvásárolta az AC Milant Sivio Berlusconi cégétől, a Fininvesttől - állítja egy banki hitelező.

A Sino-Europe Investment Management Changxing csoport három részletben 740 millió eurót fizet az olasz klub 99,93 százalékáért, ez magában foglalja a 200 millió eurós adósságot is. A hitelező Jiangsu Bank egyik tagja azonban, akinek a neve a szerződésen is megtalálható, azt állítja, hogy a kínai befektetők hamis banki kivonatot mutattak be a tárgyalások során. A bank ugyanis nem állított ki olyan dokumentumot, amely garantálta volna a papíron szereplő összeg meglétét.

A Fininvestnek bemutatott dokumentumot április 25-én, 16.14-kor nyomtatták ki, ezen az állt, hogy a konzorcium számláján 852 468 304,56 kínai juan (kb. 114 millió euró) van. A papíron a Jiangsu Bank ovális piros pecsétje látható.

Fininvest: No comment

A Sino-Europe Investment a Bloombergnek küldött levelében tagadta, hogy ilyen dokumentumot küldött volna, és közölte, hogy változatlanok a céljai a Milannal. Közleményében a Fininvest sem ismerte el a hamis dokumentumokat, de kommentálni sem akarta az ügyet.

Berlusconi igyekezett minden garanciát bekérni Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Silvio Berlusconi mintegy egy évig tárgyalt a kínaiakkal, minden garanciát meg akart kapni, hogy jó kezekbe kerül imádott Milanja, amelyet hosszú évek alatt a világ egyik legsikeresebb klubjává változtatott. Az egykori olasz miniszterelnök ezért a szerződésbe belefoglaltatta, hogy a következő három évben legalább 350 millió eurót kell költeni új igazolásokra, az első átigazolási szezonban pedig legalább 100 millió euróért kell játékosokat szerződtetni. Szeptember 7-én a Fininvest bejelentette, hogy két részletben ugyan, de megérkezett a klub számlájára ez a 100 millió eurós összeg.

Kínában rendkívül népszerű a Milan Forrás: Imaginechina/Jin ling - Imaginechina/Jin Ling

A kínai konzorcium rövid időn belül egy új stadiont is építene a Milannak, amely a városi rivális Interrel közösen használja a San Sirót.

A Milan az olasz bajnokságban öt forduló után három győzelemmel és két vereséggel áll, hétfőn a csapat a Laziót győzte le 2-0-ra.