Társoldalunk:

Olcsó trükkel verhették át Berlusconit a Milan új tulajdonosai

2016.09.21. 12:32

Hamis banki kivonatot mutatott be a tárgyalások során az a kínai konzorcium, amely megvásárolta az AC Milant Sivio Berlusconi cégétől, a Fininvesttől - állítja egy banki hitelező.

A Sino-Europe Investment Management Changxing csoport három részletben 740 millió eurót fizet az olasz klub 99,93 százalékáért, ez magában foglalja a 200 millió eurós adósságot is. A hitelező Jiangsu Bank egyik tagja azonban, akinek a neve a szerződésen is megtalálható, azt állítja, hogy a kínai befektetők hamis banki kivonatot mutattak be a tárgyalások során. A bank ugyanis nem állított ki olyan dokumentumot, amely garantálta volna a papíron szereplő összeg meglétét.

A Fininvestnek bemutatott dokumentumot április 25-én, 16.14-kor nyomtatták ki, ezen az állt, hogy a konzorcium számláján 852 468 304,56 kínai juan (kb. 114 millió euró) van. A papíron a Jiangsu Bank ovális piros pecsétje látható.

Fininvest: No comment

A Sino-Europe Investment a Bloombergnek küldött levelében tagadta, hogy ilyen dokumentumot küldött volna, és közölte, hogy változatlanok a céljai a Milannal. Közleményében a Fininvest sem ismerte el a hamis dokumentumokat, de kommentálni sem akarta az ügyet.

Berlusconi igyekezett minden garanciát bekérniForrás: AFP/Tiziana Fabi

Silvio Berlusconi mintegy egy évig tárgyalt a kínaiakkal, minden garanciát meg akart kapni, hogy jó kezekbe kerül imádott Milanja, amelyet hosszú évek alatt a világ egyik legsikeresebb klubjává változtatott. Az egykori olasz miniszterelnök ezért a szerződésbe belefoglaltatta, hogy a következő három évben legalább 350 millió eurót kell költeni új igazolásokra, az első átigazolási szezonban pedig legalább 100 millió euróért kell játékosokat szerződtetni. Szeptember 7-én a Fininvest bejelentette, hogy két részletben ugyan, de megérkezett a klub számlájára ez a 100 millió eurós összeg.

Kínában rendkívül népszerű a MilanForrás: Imaginechina/Jin ling - Imaginechina/Jin Ling

A kínai konzorcium rövid időn belül egy új stadiont is építene a Milannak, amely a városi rivális Interrel közösen használja a San Sirót.

A Milan az olasz bajnokságban öt forduló után három győzelemmel és két vereséggel áll, hétfőn a csapat a Laziót győzte le 2-0-ra.