Társoldalunk:

Először nyert idegenben a Paks

2016.09.21. 21:11

A Paks hátrányról fordítva 3-1-re győzött az újonc Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szerdai játéknapján. A vendégek három nyeretlen találkozó után szereztek három pontot, míg a hazaiak három veretlen meccs után kaptak ki.

OTP Bank, 10. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - Paksi FC 1-3 (1-2)
Mezőkövesd, 1215 néző
v.: Erdős
Mezőkövesd: Dombó - Vági (Pauljevic, 66.), Hudák, Szeles, Fótyik - Bacelic-Grgic, Mevoungou, Egerszegi - Molnár G., Frőhlich (Orosz, 82.), Kink (Nicorec, 66.)
Paks: Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Kecskés, Papp, Bertus - Haraszti (Koltai, 70.), Hahn (Kovács G., 75.), Bartha (Laczkó, 84.)
gól: Frőhlich (13.), illetve Haraszti (19.), Bartha (41.), Hahn (56.)
piros lap: Kecskés (72.)
sárga lap: Egerszegi (53.), Fótyik (61.), illetve Kecskés (63., 72.)

Nem estek egymásnak a csapatok, ennek ellenére szűk húsz perc alatt két gól is esett: előbb a hazaiak szereztek vezetést, aztán Haraszti 25 méterről egy bombagóllal egyenlített. Ezután mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, viszont a vendégek veszélyesebben játszottak, a szünet előtt pedig, ha kissé szerencsés találattal is, de megérdemelten előnybe kerültek.

A folytatásban eleinte többet volt a labda a mezőkövesdieknél, de a paksi védelem jól szűrte a hazai akciókat, sőt egy elrontott felszabadítási kísérletet Hahn "büntetett meg" azzal, hogy a bal felső sarokba lőtt. Kétgólos hátrányban is az újonc játszott meddő fölényben, ez pedig csak fokozódott az utolsó negyedórára, amikor a paksiak emberhátrányba kerültek Kecskés kiállítása miatt. Újabb gól azonban már nem esett a lefújásig, Kemenes bravúrjainak is köszönhetően.