Társoldalunk:

Két győzelemmel kezdett, már tökutolsó a Diósgyőr

2016.09.21. 21:14

Az MTK 1-0-ra legyőzte a Diósgyőr csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szerdai játéknapján, Dunaújvárosban. Ez volt a fővárosiak utolsó bajnoki találkozója a Fejér megyei városban, a következő hazai mérkőzésüket - október 22-én - ugyanis már az új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák, amelyet október 13-án adnak át.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
MTK Budapest - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Dunaújváros, 402 néző
v.: Pintér Cs.
MTK: Petkovic - Okuka (Katona, 90.), Grgic, Vukmir, Poór - Vass Á., Kanta J., Borbély - Gera D. (Ramos, 62.), Torghelle, Vogyicska (Baki, 90.)
DVTK: Rados - Tamás M., Lipták, Vela, Makrai - Bognár I. (Villar, 60.), Dausvili (Nikházi, 70.), Elek Á., Németh M. - Novothny (Bacsa, 76.), Lázár
gól: Poór (33.)
sárga lap: Vass Á. (51.), illetve Lipták (30.),

Az MTK játszott némi mezőnyfölényben az első félidőben, ennek eredményeképpen több lehetőséget alakított ki a kapu előtt, mint ellenfele. A 33. percben egy szöglet után Poór Patrik szerzett vezetést a fővárosiaknak, akik így előnnyel mehettek a szünetre.

A második felvonásban kevesebb helyzetet láthatott a kis létszámú közönség, ebben az időszakban a miskolciak és a budapestiek előtt nagyjából azonos arányban adódtak lehetőségek, de gól egyikből sem született.