Társoldalunk:

Az olaszok is elvéreztek a futsal-vb-n

2016.09.23. 09:03

A brazilok után újabb esélyes, méghozzá az olasz válogatott búcsúzott a kolumbiai futsal- világbajnokság nyolcaddöntőjében. A vb-pótselejtezőn a magyarokat búcsúztató olasz csapatot Egyiptom győzte le hosszabbításban.

A legutóbbi világbajnokság bronzérmese, az olasz válogatott sem járt jobban, mint egy nappal korábban a címvédő Brazília. A dél-európai csapat hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben Egyiptom ellen, az afrikaiak remekül kontráztak, és újra és újra meg tudták szerezni a vezetést – az olaszok pedig állandóan csak futottak az eredmény után. Az egyiptomi bravúrhoz jól jött egy remek csatárteljesítmény – Abdelrahman Elashwal mesterhármast rúgott, az utolsót már a hosszabbításban.

Bejutott viszont a negyeddöntőbe az előző vb-n ezüstérmes spanyol válogatott, amelyik 5-2-re legyőzte Kazahsztánt. Az ibériaiak háza táján ugyanakkor nem felhőtlen az öröm, ugyanis megsérült a csapat egyik legjobb játékosa – a Barcelonában játszó Sergio Lozano lábközépcsonttörést szenvedett.

Szintén ott lesz a nyolc között a Costa Ricát 4-0-ra legyőző Portugália, a masszív ukránok ellen egy hosszabbításos meccsen 1-0-s győzelmet arató Argentína, valamint a Thaifölddel 21(!) gólos meccset játszó Azerbajdzsán is – a már korábban a nyolcba jutó Irán, Oroszország és Paraguay mellett persze.

Ennyi gól nincs is:

Eredmények, futsal-vb, nyolcaddöntő:

szeptember 22:
Egyiptom – Olaszország 4-3 h.u.
Azerbajdzsán – Thaiföld 13-8
Argentína – Ukrajna 1-0 h.u.
szeptember 21.:
Irán – Brazília 4-4 (büntetőkkel 3-2)
Spanyolország – Kazahsztán 5-2
Portugália – Costa Rica 4-0
szeptember 20.:
Oroszország – Vietnam 7-0
Paraguay – Kolumbia 0-0 (büntetőkkel 3-2)

A negyeddöntők párosítása:
Argentína – Egyiptom
Azerbajdzsán – Portugália
Paraguay – Irán
Oroszország – Spanyolország