Társoldalunk:

Mourinho többször is veréssel fenyegette Wengert

2016.09.23. 19:33

Még meg sem jelent Rob Beasley sportújságíró José Mourinhóról szóló könyve, máris óriási botrány van a kiszivárgott részekből. Mourinho vaskos sértései Arséne Wenger felé nem hatották meg a francia Arsenal-főnököt.

"Ha Wenger úr még egyszer kritizálni meri a Mata-ügyletet [Wenger szerint nem kellett volna egy közvetlen riválisnak eladni a spanyolt], megkeresem valahol a pályán kívül, és betöröm az arcát" - mondta a könyv szerzőjének Mourinho, aki korábban sem kímélte az Arsenal francia edzőjét.

Mourinho korábban "vereségspecialistának" nevezte Wengert, és amikor a Chelsea-vel 6-0-ra verte az Arsenalt, és Wenger nem jelent meg a sajtótájékoztatón, gúnyolódott rajta egy sort. "Majd legközelebb én is azt mondom egy vereség után, hogy megy a buszom" - írta a szerzőnek Mourinho.

Ki akarok baszni vele!

A portugál összeveszett Roman Abramovics tulajdonossal is, amikor eladta Petr Cech-t 10 millió fontért az Arsenalnak. Mourinhót nem érdekelte a pénz, meg akarta tartani a kapust. "Szóval Wenger úr Cech-t akarja, és azt hiszi, ez a pénzről szól? Téved. Ki akarok baszni vele! Cech-t akarod? Oké, én meg Walcottot, vagy Oxlade-Chamberlaint. Top kapust akarsz? Én meg olyan fiatal játékosokat, akik nála szarok voltak, de én ki tudom belőlük hozni a legjobbat."

Állítólag ekkor is megfenyegetteForrás: Origo

Egy másik levelezésükből az derül ki, hogy Mourinhónak volt egy beépített embere az Arsenal öltözőjében, akitől azt az információt kapta az Arsenal ManCity felett aratott győzelme után, hogy a játékosok maguk dolgozták ki a taktikát a meccsre hét közben, Wenger semmit nem csinált". Hozzátette, Wenger az ő két évvel korábbi taktikáját alkalmzta, azaz "nyomott egy chelsea-et a meccsen".

Szóba került az egyik leghíresebb esett kettőjük között, amikor Wenger meglökte Mourinhót a vonal melletti kakaskodásban. A portugál azt írta a szerzőnek, "Azt mondtam neki, tudod, hogy itt nem reagálhatok sehogy, de egyszer majd összefutunk az utcán is."

Wenger nem izgatta fel magát

"Nem olvastam a könyvet, és nem is tervezem" - zárta rövidre a kérdést Wenger, de azt azért hozzátette, hogy nincs személyes problémája senkivel az edzők közül. "Néha kiszalad a számon, amit gondolok, de én már csak ilyen vagyok" - tette hozzá.