Társoldalunk:

Az argentin kapitány szerint a Barca nem törődik Messivel

2016.09.23. 10:41

Edgardo Bauza kissé ingerülten nyilatkozott Lionel Messi sérülése után. A dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya már nem foglalkozik a katalán klubtól kapott jelentésekkel, inkább személyesen kíván beszélni csapata sztárjával.

Lionel Messi lágyéksérülést szenvedett a Barcelona–Atlético Madrid spanyol bajnoki rangadón, ami miatt három hetet lesz kénytelen kihagyni. A bajnoki (a Sporting Gijon és a Celta Vigo ellen) és BL-találkozók (a Borussia Mönchengladbach ellen) mellett a Peru és Paraguay elleni vb-selejtezőket is ki kell hagynia. 

Edgardo BauzaForrás: AFP/Andres Larrovere

Emiatt jött ki a béketűrésből Edgardo Bauza argentin szövetségi kapitány, aki meglehetősen ingerült hangvételű nyilatkozatot adott az argentin közszolgálati rádiónak.

Üzeneteket küldözgetnek nekünk, hogy vigyázzunk Messire. Eközben ők minden meccsen játszatják. Egyáltalán nem törődnek Messivel – dühöngött egy sort Bauza.

A kapitány azt is elmondta, egyelőre nem tudják pontosan, hogy sérült meg Messi, ahogy azt sem, hogy mi a pontos diagnózis.

„Egyelőre csak a Barcelona hivatalos álláspontját ismerjük. Mindenhogy beszélni akarunk Messivel, hogy lássuk, milyen állapotban van, és a válogatott fizioterapeutái is kapcsolatba fognak lépni a barcelonai kollégáikkal, hogy pontosan megállapíthassuk a diagnózist.”

A legrosszabbkor

A dél-amerikai vb-selejtezős csoportban a 16 pontos Uruguay és a 15 pontos Brazília mögött – ugyancsak 15 ponttal – a harmadik helyen álló argentinok október 6-án Limában Peruval, majd 11-én Cordobában Paraguayjal találkoznak.

Messi kidőlése már csak azért is kellemetlen, mert miután az argentin válogatott Chilével szemben sorozatban másodszor is alulmaradt a Copa América döntőjében, a Barca sztárja lemondta a válogatottságot, és csak hosszas unszolás és össznemzeti könyörgés után tért vissza – és mindjárt győztes gólt rúgott szeptember 2-án az Uruguay elleni rangadón.