Társoldalunk:

Zsebbe vágó büntetést kaptak a diósgyőri focisták

2016.09.23. 15:30

A Diósgyőr ötmillió forintra büntette a klub labdarúgóit a csapat rossz NB I-es szereplése miatt.

A DVTK honlapjának pénteki beszámolója szerint az elmúlt évek legkomolyabb pénzbüntetését szabta ki a klubvezetés az elfogadhatatlan teljesítmény miatt.

"A klubvezetés és a tulajdonosok számára is elfogadhatatlan a csapat teljesítménye, ezért a többségi tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ötmillió forintra büntetjük a csapatot - idézi a honlap Benczés Miklós sportigazgatót, aki elmondta, a döntést először a játékosokkal közölte, és ők elfogadták azt. - "Nem szerettük volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, de bízunk abban, hogy ennek köszönhetően is minden egyes labdarúgónk mélyen magába néz és vállalja a személyes felelősségét a DVTK hírnevéhez méltatlan szereplés miatt."

Meglett a botladozás büntetéseForrás: MTI/Vajda János

A Diósgyőr tíz forduló után nyolc ponttal sereghajtó az élvonalban.

Valóban nem megy nekik

"Érthetetlen, hogy az egész DVTK családban pont a lehető legjobb körülmények között dolgozó, minden szempontból kiemelten kezelt első osztályú labdarúgó csapat teljesít a saját lehetőségeihez képest messze a leggyengébben" - emelte ki Benczés Miklós, s kifejtette: a bajnokságból még 23 forduló hátra van, szoros a mezőny, mindössze 11 pont a különbség az első és az utolsó helyezett között, de el kell kezdeniük gyűjtögetni a pontokat, hogy elinduljanak fölfelé.

A keret meggyőződésem szerint alkalmas rá, hogy Horváth Ferenc vezetésével a középmezőnyben végezzen - hangsúlyozta.

Hátha ingyen kimennek

A hétvégén DVTK a Debrecent fogadja, a szurkolók a mérkőzést a klubvezetés döntése értelmében ingyen tekinthetik meg, csak regisztrációs jegyet kell váltaniuk.

Benczés Miklós elmondta, a szombati eredménytől függetlenül a szakmai stábbal egyeztetve akövetkező napokban szeretnék, ha kicsit kitisztulnának a fejek és jobban összekovácsolódna az együttes.

"Horváth Ferencnek nyáron nem volt lehetősége a csapatot edzőtáborba vinni, ezért a jövő héten egy többnapos összetartáson fognak részt venni."