Decemberig még tart a türelem az NB I sereghajtójánál

Vida Máté és Elek Ákos, foci
Miskolc, 2016. augusztus 21. A diósgyőri Elek Ákos (j) és Vida Máté, a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Vasas találkozón a Diósgyőri Stadionban 2016. augusztus 21-én. A listavezető Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Horváth Ferenc marad a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Diósgyőri VTK vezetőedzője.

Sántha Gergely, a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője a klub honlapján erősítette meg hétfőn, hogy nem terveznek változást a kispadon.

Kemény munkával lehet változatni

"A DVTK sportszakmai vezetése a vezetőedzővel és a többi stábtaggal együtt továbbra is bírja a bizalmunkat. A sportban előfordul, hogy a jó eredmények elérése több időt vesz igénybe a vártnál, és

elsősorban a játékosok és a szakmai stáb irányába. Viszont megfelelően kemény munkával és hozzáállással a jelenlegi szerencsétlen szérián lehet változtatni, és ez elvárás is a csapat felé" - fogalmazott Sántha Gergely, aki a gyenge szereplés okát elsősorban abban látja, hogy a kulcspozíciókban szereplő játékosok közül eddig többen is mélyen a valós tudásuk alatt játszottak.

Amíg Vida Máté (balra) és a Vasas szrányal, addig Elek Ákos és a Diósgyőr nagyon elszúrta a bajnokság első körét Forrás: MTI/Vajda János

Az új igazolások sem hozták magukat

Hozzátette, a jelenlegi és volt válogatott csapattagok felé elvárás, hogy kiemelkedő hozzáállással és teljesítménnyel húzzák maguk után a csapatot minden mérkőzésen.

"Decemberig van ideje mindenkinek megmutatni, hogy helye van Diósgyőrben, ha nem, akkor változtatni fogunk. Sajnos egyelőre az új igazolások sem úgy teljesítenek, ahogy reméltük, illetve sok a sérültünk is, ami szintén visszaveti az eredményességet" - közölte az ügyvezető.

Elmondta azt is, hogy nem tart a kieséstől, és hogy a háromhetes bajnoki szünetben gyökeres változást vár, és ez az idő lehetőséget ad a játékosoknak, hogy megfelelően felkészüljenek és utána bebizonyítsák: érdemesek a DVTK-mez viselésére. A Diósgyőr szombaton 3-1-re kikapott hazai pályán a Debrecentől a 11. fordulóban, és már kilenc mérkőzés óta nyeretlen.

Mezeket le!

A lefújást követően dühös szurkolók egy része be akart mászni a pályára, levetették a mezt a játékosokkal, majd a klubház előtt is tüntettek, többen pedig Horváth Ferenc vezetőedzőt éltették. A klubvezetés pénteken ötmillió forintra megbüntette a futballistákat a csapat rossz NB I-es szereplése miatt.