Társoldalunk:

Bocsánatot kért a női sportolóktól a DVTK edzője

2016.09.27. 10:48

A diósgyőri focicsapatot edző Horváth Ferenc lánycsapatnak nevezte az övéit a Debrecen elleni hazai meccs után. Most bocsánatot kért. Nem a csapatától. 

"Amikor azt mondtam, hogy olyanok voltunk, mint egy lánycsapat, nem az volt a célom, hogy bármelyik női sportolót vagy csapatot megbántsam, de ha mégis így történt a kirohanásom okán, azért teljes mértékben elnézést kérek. Viszont, ha egy női csapatot indítasz egy férfi bajnokságban, az nagyon nagy baj" - tette hozzá Horváth a DVTK.hu-nak adott nyilatkozatában. 

A diósgyőriek a tabella utolsó helyén állnak, legutóbbi öt meccsükből hármat is elveszítettek, ráadául a Debrecen elleni, kiemelten fontos rangadót hazai pályán bukta el a csapat. A szurkolók a meccs után levetették a mezeket a hazai játékosokról. 

Horváth Ferencnek egyelőre nem megy DiósgyőrbenForrás: MTI/Illyés Tibor

"Én azt gondolom, hogy az az utolsó utáni pillanat egy játékos életében, ha levetetik vele azt a mezt, amiért küzd. Ennél jobban nem lehet megalázni egy játékost. Onnantól kezdve, hogy ez a dolog megtörtént, én már mondhatok bármit, büntethetek akárhogy, ha valaki nem érzi át ennek a súlyát, akkor nincs miről beszélni" - mondta az esetről Horváth.