Vágólapra másolva!
Egy Belgiumban élő magyarokat tömörítő szervezet, a Magyar Hullám meghívására Brüsszelbe utazott egy nyilvános beszélgetésre Juhász Roland, aki érdekes dolgokat mesélt a válogatottról és a karrierjéről.

Juhász elmondta, fontos volt neki, hogy nagyon szerették az Anderlechtnél, ezért maradt a klubnál nyolc évig annak ellenére, hogy nevesebb kluboktól is volt ajánlata. Az Aston Villa például meccseken át figyelte, de egy hiba miatt végül nem szerződtették. A védő az utolsó időszakában már egyáltalán nem játszott a csapatban, most azt is elmondta, miért alakult így.

mert a klubom tiltása ellenére én a válogatottat választottam, de ezt nem bántam meg" - mondta Juhász, majd hozzátette, élete legnagyobb élménye volt, hogy az Eb-n játszhatott a válogatottal.

Juhász és Ronaldo a magyar-portugálon Fotó: Polyák Attila - Origo

"A válogatott mindig a kirakatcsapat, annak szereplése meghatározza az egész labdarúgást. Az Eb után talán sokaknak nyilvánvalóvá vált, hogy a focit valóban külön kell kezelni a többi sportágtól. Ha megnézzük, hogy mennyi embert hozott lázba a labdarúgó-válogatott, és mennyit az olimpiai csapat - habár ők nagyobb sikereket értek el -, egyértelműen a futball a legnépszerűbb."

Ronaldo: Jó a döntetlen

Juhász szerint a kijutásban nagy szerepe volt a Groupama Arénának is, mert "Nem volt mindegy, hogy volt egy méltó otthona a csapatnak, ahonnan ki lehetett jutni az Eb-re. A játékosok önbecsülését is javítja, hogy hol fogadja a vendéget."

A Videoton védője (aki mostanában inkább középpályás) egy jópofa sztorit is említett az Európa-bajnokságról, amikor arról kérdezték, milyen volt Cristiano Ronaldót fogni. "Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobbja, egy pillanatra sem szabad szem elől téveszteni. Ezen a meccsen felszabadultan játszhattunk, mert az Izland elleni döntetlennel már eldőlt a továbbjutásunk. Érdekes momentum volt, amikor a mérkőzés utolsó perceiben

[via Csakfoci]