Társoldalunk:

Allardyce: Sikeresen becsapdáztak

2016.09.28. 12:49

Elismerte, hogy hibázott Sam Allardyce, aki kedden távozott az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután korrupciós botrányba keveredett.

A szakember szavai szerint "buta dolog" volt a részéről, amit mondott, ezért vállalta a felelősséget. Kijelentette: egy olyan embernek próbált segíteni, akit harminc éve ismer.

A csapdázás sikeres volt és ezt el kell fogadnom. Elnézést kértem az angol szövetségtől" - mondta Allardyce, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy júliusban kinevezték szakvezetőnek, de most rendkívül csalódott a távozása miatt.

A 61 éves Allardyce észak-angliai otthona előtt tartott sajtótájékoztatóján arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy ez volt-e az utolsó megbízatása a futballban.

Allardyce nem sokáig volt kapitányForrás: AFP/Joe Klamar

Allardyce távozásának előzményeként a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap kedden kezdődött cikksorozatában feltárta, hogy a szakvezető az FA átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap - magukat üzletembereknek kiadó - újságíróinak, és arra is felhasználta pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) - egyelőre közelebbről nem részletezett - ügyletben közbenjárjon.

Az FA a cikk megjelenése után azonnal vizsgálatot indított, amelyet kedden le is zárt azt megállapítva, hogy Allardyce nem megfelelő magatartást tanúsított.

Allardyce júliusban váltotta a menedzseri tisztségben Roy Hodgsont, miután az angol válogatott megalázó módon Izlanddal szemben kiesett a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Allardyce irányításával az angolok 1-0-ra megnyerték egyetlen mérkőzésüket, a szlovákok elleni vb-selejtezőt.

Azóta a Telegraph újabb rejtett kamerás felvételeket tett közzé, kiderült, hogy további nyolc Premier League-menedzser fogadott el kenőpénzt játékosok adásvételekor.