Társoldalunk:

Újabb angol menedzsert csalt csapdába az álriporter

2016.09.29. 08:00

Ahogy sejteni lehetett, nem Sam Allardyce volt a Telegraph álcázott riportereinek egyetlen célpontja: a lap újabb edzőket és tulajdonosokat csalt csapdába az angol exkapitánynál megismert módon. Az egykori PL-csatár, Jimmy-Floyd Hasselbaink a következő.

"Nézze, jó lenne, ha megpróbálnának boldogabbá tenni... Dobjanak fel egy csinos kis összeget" - hallható a Telegraph felvételén a Queen's Park Rangers edzője, ahol a magát játékosügynöknek kiadó riporter arra próbálja rávenni Hasselbainket, hogy vásároljon játékosokat tőle.

Hasonló módon buktatták meg az angol szövetségi kapitányt, Sam Allardyce-t, akinek 400 ezer fontot ajánlottak a kamu  távolkeleti cég képviselői. A Telegraph hű az ígéretéhez, folytatódnak a leleplezések.

Az egykori Chelsea-csatár kétszer is találkozott a riporterrel, aki azt mondta, cégük játékosok átigazolását intézi. Hasselbainket nem érdekli, hogy szabálytalan harmadik felet bevonni egy transzferbe, nyíltan alkudozik az álügynökkel. "Az üzlet szót használta. Nos, erről van szó: minden üzlet, úgyhogy attól függ, meg tudunk-e egyezni, hogy mit tesz az asztalra, érti?" - vágott a közepébe a QPR edzője.

Jimmy Floyd HasselbainkForrás: AFP

A szeptember 7-én esett londoni megbeszélésen, amikor már arról volt szó, mikor tud elutazni Szingapúrba, hogy a részletekről tárgyaljon, így folytatta: "Minden attól függ, mi van a csekkre írva", majd hozzátette, szeretné a pénzt a holland bankszámlájára kapni.

Amikor az álügynök 35-45 ezer fontot kínált neki az üzletért, Hasselbaink nem volt elragadtatva. "Nézzék, csak tegyenek boldoggá... Egy csinos összeget kell ajánlaniuk. Ez a 35... értik?". A riporter visszakérdez, hogy 50-55 ezer jobban hangzik-e, mire Hasselbaink: "Kezdenek belemelegedni."

A klub nyomoz, Hasselbaink magyarázkodik

A QPR azonnal nemzetközi nyomozást indított a témában, de kijelentették, "töretlen a bizalmuk a menedzserükben". Hasselbaink ügynöke azzal védekezett, hogy a cég csak arra kérte, tartson előadásokat Szingapúrban több hozzá hasonló státuszú sportvezetővel együtt, és tagadták, hogy a holland menedzser azért kapott volna pénzt, hogy játékosokat vegyen a cég képviselőitől.

Sam Allardyce sorsa vár Hasselbainkre isForrás: Telegraph

Damian Collins, a brit alsóház kultúrális- és sportbizottságának elnöke szerint azonban minden kétséget kizáróan törvényszegés egy menedzsernek a klubja mögött játékosok vételéről üzletelnie, ezért azonnali eltiltást kért Jimmy-Floyd Hasselbainkre.

Sorban jönnek a többiek

A Telegraph belengette, hogy a Barnsley helyettes menedzseréről, Tommy Wrightról, valamint a Leeds tulajdonosáról, Massimo Cellinóról is készítettek hasonló rejtettkamerás felvételeket.

Wrightot már fel is függesztette a Barnsley, Cellino pedig tulajdonosként azt mondja a felvételen, hogy szívesen eladja a kamubefektetőnek a klub egy részét, hogy ezzel kerüljék ki a szabályokat.