A Liverpool vezetőedzői állást intézhet Giggsnek

Francesco Guidolin, foci, Swansea
Swansea City's Italian head coach Francesco Guidolin (R) celebrates with Swansea City's Welsh first team coach Alan Curtis at the final whistle in the English Premier League football match between Everton and Swansea City at Goodison Park in Liverpool, north west England on January 24, 2016. Swansea won the game 2-1. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A Swansea City vezetőedzője, Francesco Guidolin attól tart, hogy menesztik, amennyiben csapata kikap a Liverpooltól az angol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

"Talán. Lehet. Megtörténhet" - válaszolta újságírói kérdésre a tréner a walesi csapat sajtótájékoztatóján. A Swansea győzelemmel kezdte az új idényt, de szereplését négy vereséggel és egy döntetlennel folytatta, így a hetedik fordulót megelőzően a tabella 17. helyén áll.

A januárban kinevezett olasz szakvezető elárulta, a közelmúltban tárgyalt Huw Jenkins klubelnökkel. "A múlt héten beszéltem vele, de pillanatnyilag az a legfontosabb számomra, hogy nyugodtan dolgozhassak a játékosaimmal és felkészüljünk a következő mérkőzésünkre. Csak erre összpontosítunk" - közölte.

Guidolinra rossz napok járnak Forrás: AFP/Paul Ellis

Hozzátette: tisztában van vele, hogy a helyezésük miatt rendkívül fontos számukra a jó eredmény a Liverpoollal szemben. "Ha jól játszunk, a győzelem is jönni fog. Biztos vagyok benne, hogy sikerül, mert ez egy jó csapat, jó játékosokkal" - mondta a 60 éves vezetőedző.

A brit sportsajtó értesülései szerint a Manchester United korábbi másodedzője, Ryan Giggs, valamint az Egyesült Államok korábbi szövetségi kapitánya, Bob Bradley is jelölt Francesco Guidolin posztjára.

Giggs (középen) a Liverpoolnak szurkolhat majd? Forrás: AFP

"Ez nem az én dolgom. Az elnök őszinte és közvetlen velem, de soha nem beszélt ilyesmiről. Dolgoznom kell, és jó eredményeket produkálnom, mert ez a futball" - reagált a híresztelésekre a jelenlegi tréner.