Német segítséggel indul be a koszovói foci

FC Hajvalia, koszovói foci
Football players of FC Hajvalia warm up during a training session near Kishnica, in the district of Pristina on May 12, 2016. With 141 votes in favour and 23 against FIFA Congress granted on May 13, 2016 membership to Kosovo's Football Federation, a second big news this month for Kosovo Football after the new country was admitted ten days ago as the new member of UEFA. ARMEND NIMANI / AFP
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség együttműködik a koszovói sportági szervezettel utóbbi működésének beindításában.

A két szövetség pénteken írt alá szándéknyilatkozatot arról, hogy a DFB az adminisztrációs személyzet, a bírók és az edzők képzésében, valamint az utánpótlásképzés kialakításában nyújt segítséget a koszovóiaknak.

Szerdán a szerb szövetség a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) megtámadta Koszovó felvételét az európai szövetségbe (UEFA). Szerbia ugyanis nem ismeri el önálló államként Koszovót, mely 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét. Az ország futballszövetségét májusban Budapesten vette fel tagjai közé az UEFA, majd két héttel később a nemzetközi szövetség (FIFA) is így tett mexikóvárosi kongresszusán.

Lassan beindul a bajnokság is Forrás: AFP/Armend Nimani

A koszovói válogatott már a világbajnoki selejtezősorozatban is érdekelt, s szeptemberben, első hivatalos tétmérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el Finnországban.