Társoldalunk:

Az öltözőtől a klubházig forrong az olasz sztárcsapat

2016.10.01. 12:44

Frank de Boer keményen nekiment az Inter játékosainak a megalázó EL-vereség után, de a prágai fiaskó hatásait egészen a klubházig lehet érezni. Visszatérhet a főnök, Massimo Moratti.

"Ha én bukom, velem buktok ti is" - harsogta a játékosainak Frank de Boer, miután csapata kellemetlen vereséget szenvedett az Európa Ligában a Sparta Prahával szemben. A milánóiak az első fordulóban hazai pályán kaptak ki 2-0-ra Korhut Mihály csapatától, a Hapoel Beer-Shevától, így két játéknap után nulla ponttal állnak a csoport utolsó helyén.

Az izraeliek elleni vereség óta azonban az Inter életjeleket mutatott, remek játékkal legyőzte a címvédő Juventust, és simán lelépte az Empolit. Nagy Ádám Bolognája ellen már csak döntetlent játszott, aztán jött a prágai szégyen.

Frank de Boer nem lehet boldogForrás: AFP/Hrvoje Polan

A hírek szerint a vezetőség már szólt De Boernek, hogy a Southampton elleni EL-meccsen felejtse el a rotációt. Igaz, Prágában egy alaposan felforgatott csapat játszott, és a beugró csereemberek alaposan leszerepeltek (Felipe Melo gólt ajándékozott a Spartának, Andre Ranocchiát pedig kiállították), de senki nem játszott jól, és legfőképpen az akarat nem látszott a csapaton.

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, De Boer azt mondta a játékosainak, mivel Mancini már nincs itt, nekik sincs alibijük az "amatőr játékra", amit az EL-ben mutattak.

Visszatérhet a főnök, Massimo Moratti

Az Inter új tulajdonosai, a kínai Suning-csoport felkérte Massimo Morattit, hogy térjen vissza az Inter elnöki székébe. Az összes olasz sportlap a címoldalán hozza a sztorit, az elnökdinasztia utolsó sarja pedig csak annyit mondott, "Valóban felkértek. Elnöknek lenni hatalmas megtiszteltetés, de még nem tudom, mit válaszolok."

Moratti BL-győzelemre vezette az Intert Mourinho irányítása alattForrás: AFP/Christophe Simon

Morattinak már nincsenek részvényei a klubban, a jelenlegi elnöknek, Eric Thohirnak azonban a teljes csomag 31 százaléka a kezében van. Két lehetőség van: az egyik, hogy Thohir a klubot irányító cég vezérigazgatójával együtt korábban távozik, a másik, hogy várnak Moratti visszatérésével tavaszig, amikor Thohir eladja saját részvényeit a Suningnak.

Eközben Steven Zang (a tulajdonos fia) Milánóba költözik, mert a hírek szerint részt akar venni a klub irányításában.