Társoldalunk:

Intézte a helyet a Liverpool Giggsnek Swansea-ben

2016.10.01. 16:09

A Liverpool egy hajrában értékesített büntetővel 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte a Swansea-t, ami könnyen a házigazda walesi csapat edzőjének, Francesco Guidolinnak az állásába kerülhet.

Pedig a Swansea kezdte jobban a mérkőzést, és Leroy Fer már a 8. percben vezetéshez juttatta a mérkőzés előtt a 17. helyen álló Swansea-t.

Az előnyt azonban nem tudták megtartani, mert előbb az 54. percben Roberto Firmino érkezett pontosan egy beadásra, majd fél óra elteltével - azaz a 84. percben - a hazai védelem bénázásának köszönhetően megítélt büntetőt vágta be magabiztosan James Milner - így a Liverpool 2-1-re nyert.

A mérkőzés összefoglalója:

Miközben a Pool öt meccs óta veretlen a PL-ben - mi több az utolsó négy találkozóját meg is nyerte -,  addig a Swansea az első fordulóban aratott győzelmet követően immár hatodik mérkőzésén maradt nyeretlen - ötöt elveszítve ezek közül. 

Az angol lapok pénteken már arról írtak, hogy amennyiben a Swansea újra kikap, úgy útilaput kötnek az olasz vezetőedző, Francesco Guidolin talpára, és a helyét a Manchester United walesi legendája, Ryan Giggs foglalhatja el. Lassan kezdhetnek mindketten csomagolni.

Premier League, 7. forduló:
Swansea - Liverpool 1-2 (1-0)
gól: Fer (8.), illetve Firmino (54.), Milner (84., 11-esből)