Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány szerint ha csapata komoly eredményeket akar elérni, azaz beleszólna a továbbjutás kérdésébe világbajnoki selejtezőcsoportjában, akkor pénteken bizonyítania kell a Groupama Arénában, Svájc ellen.

A német szakember hangsúlyozta, a válogatott az Európa-bajnokságon már megmutatta, versenyképes lehet élcsapatokkal szemben, ezt kell újra megmutatnia mostani riválisa ellen is. Ugyanakkor megjegyezte, természetesen rendkívül nehéz mérkőzésre számít, hiszen a svájci válogatott játékosai a legerősebb bajnokságokból érkeznek, ráadásul az együttes az Eb-n veretlenül csak büntetőkkel búcsúzott a nyolcaddöntőben, labdabirtoklásban pedig az öt legjobb között volt.

Storck elmondta, a válogatott játékát a svájcival szemben kell hangolni, ezt péntekig megpróbálják a szakmai stábbal lépésről lépésre maximálisan elvégezni.

Storck lépésről lépésre készíti fel a csapatát Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szakvezető kiemelte, ugyan a svájciak elleni találkozót követően mindössze három nappal Lettországban kell bizonyítania az együttesnek, egyelőre kizárólag a pénteki összecsapásra koncentrálnak. A szövetségi kapitány korábban panaszkodott a játékosok fizikai állapotára, most azonban elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos bajnokit játszottak a futballisták, ennek köszönhetően javulást tapasztalt ezen a téren.

A Feröer-szigetek otthonában játszott 0-0-s meccsen Gera Zoltán még nem volt ott a pályán, de már újra bevethető. A Ferencváros 37 éves játékosa elmondta, talán még az Eb-n mutatottnál is jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a válogatott legyőzze a rendkívül erős svájci csapatot. Hozzátette, a szövetségi kapitány eddig mindig megtalálta a legmegfelelőbb taktikát, amivel sikeresek tudtak lenni.

Végre megint előkerül a Gera-mez! Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill

Korhut Mihály új csapatával, az izraeli Hapoel Beer Sheva együttesével már az Európa Ligában is komoly sikereket ért el, például győzni tudott az Internazionale otthonában.

"Aki látta a mérkőzéseinket, az tudja, sikerült egy élcsapathoz kerülnöm. Remélem, a válogatottban is szerepet kapok, és minél jobb teljesítményt tudok majd nyújtani" - mondta a védő.

Az előző héten a keret - légiósok nélkül - az U21-esekkel közösen készült, a fiatalok közül Vida Máté akár a svájciak ellen is bizonyíthat: "Nagyon hasznos volt az elmúlt egy hét, próbáltam az idősebbektől, különösképpen Gera Zoltántól sokat tanulni. Bízom benne, hogy idővel talán a váltótársa lehetek".

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fogadja a svájci csapatot. A rivális az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével rajtolt a sorozatban.