Társoldalunk:

Volt edzője szerint Ronaldo a Real Madrid legnagyobb baja

2016.10.06. 12:12

A Real Madrid korábbi olasz szakvezetője, Fabio Capello a mai olasz–spanyol vb-selejtező apropóján nyilatkozott egy spanyol rádiónak, és nem finomkodott, amikor a két nagy csapatról kérdezték.

„A Real Madrid legnagyobb baja most Cristiano Ronaldo. Nincs megfelelő fizikai állapotban, miközben ő a csapat legjobb játákosa” – mondta az olasz edző az Onda Cero rádió El Transistor című műsorában. 

Capello kétszer, az 1996–97-es és a 2006–07-es szezonban volt a Real Madrid edzője, mindkét idényben megnyerte a csapattal a bajnokságot, azonban hol az aktuális klubelnökkel (Lorenzo Sanzcal nem jött ki, hol idő előtt kiesett a BL-ből, általánosságban pedig soha nem szerették a szurkolók, és a spanyol sajtó sem.

Fabio Capello jókat mondForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Orhan Cicek

Hogy ne vádolhassák elfogultsággal, Capello a Barcelonát is górcső alá vette, és meg is találta a katalán csapat aktuális gyenge pontját.

  Mindig azzal jönnek, hogy micsoda utánpótlása van a Barcelonának. De mondják már meg, hány saját nevelésű fiatal játszik most a csapatban?

 

Tény, hogy most nincs teli a csapat saját nevelésű fiatal tehetségekkel, de azért ekézni a katalánok utánpótlását mégiscsak merészség, hiszen a korábbi akadémisták közül Piqué, Messi, Iniesta, Busquets, Masip, Jordi Alba is ott van a keretben.