Benzema előtt újra nyitva a francia válogatott kapuja

FOOTBALL - INTERNATIONAL FRIENDLY GAME - FRANCE v ARMENIA 2015 ARMENIA FOOT FOOTBALL France FRIENDLY GAME international MATCH AMICAL OCTOBER OCTOBRE Soccer SPORT SQUARE FORMAT
Karim Benzema of France celebrates after his goal during the International friendly game 2015 football match between France and Armenia on October 8, 2015 at Allianz Riviera in Nice, France. Photo Philippe Laurenson / DPPI
Vágólapra másolva!
Nöel le Graet, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke a világbajnoki selejtezők előtt úgy nyilatkozott, hogy a felfüggesztett Karim Benzema újra "beválogatható", és nem látja akadályát, hogy a renitens csatár visszatérjen Didier Deschamps kereteébe.

Nöel le Graet a Le Figaro című lapnak adott interjút, amiben kitért a francia válogatottnál felfüggesztett csatár, Karim Benzema ügyére is, akit tavaly télen zártak ki a nemzeti csapatból, miután kiderült, hogy részt vett csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolásában.

"Nem szeretem az örökre szóló büntetéseket - mondta az elnök, majd hozzátette, hogy szerinte Benzema "újra beválogatható".

Karim Benzema is csodálkozik, hogy ilyen gyorsan megbocsátottak neki Forrás: DPPI media/Philippe Laurenson

"Az ügy még folyamatban van, de én személy szerint már túlléptem rajta, innen már az igazságszolgáltatásra tartozik" - mondta a nagyvonalú elnök. - Karim szereti a válogatottat, ahogy Deschamps is megvédte őt, úgyhogy, szerintem ez az ügy már túl van tárgyalva."

Le Graet időpontot nem mondott a Real Madrid csatárának visszatérésére, aki a két soron következő selejtezőre, Bulgária és Hollandia ellen még nem kapott meghívót, de könnyen lehet, hogy a csapat két utolsó idei mérkőzésére, a Svédország elleni vb-selejtezőre, illete az Elefántcsontpart elleni barátságos meccsre ez már változni fog.