Vágólapra másolva!
Súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett a koszovói labdarúgó-válogatott Horvátország ellen a világbajnoki selejtezők I csoportjában, de a Shkodrában megrendezett mérkőzés nem csupán erről, hanem a szurkolók egymásra hangolódásáról is emlékezetes marad.

A mérkőzés előtt Ante Cacic, a horvátok szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, bár tüzes mérkőzésre számít, nem fél, mert tudja, hogy az ellenfél tiszteli csapatát. „Országaink barátságban vannak egymással" – mondta, és ez a mérkőzésen be is bizonyosodott, hiszen a szurkolók megtalálták a közös ellenséget, Szerbiát.

A VajdaságMa délvidéki hírportál azt írta, hogy már a mérkőzés előtt elkezdődött a szégyenteljes skandálás (Ubij Srbina! – Öld meg a szerbet!, Srbe na vrbe! – Lógjanak a szerbek!), s ez folytatódott a találkozón is.

A stadionban először a horvát drukkerek kezdték el kiabálni, hogy „Ubij" (öld), mire a koszovói csapat szurkolói válaszoltak, hogy „Srbina" (a szerbet), ami után mindkét tábor elkezdett tapsolni, majd folytatták a skandálást.

Koszovói szurkolók énekelnek Forrás: AFP/Gent Shkullaku

A Horvát Labdarúgó Szövetség várhatóan nem kerülheti el a büntetést, állítólag a mérkőzésen a szurkolóik usztasa jelszavakat is skandáltak, de a koszovóiak is számíthatnak arra, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága nem hagyja figyelmen kívül a hallottakat.