Társoldalunk:

Shaqiri: A döntetlennel is boldogok lettünk volna a magyarok ellen

2016.10.08. 06:10

A svájci válogatott világklasszisa, Xherdan Shaqiri szerint nem érdemelt vereséget a magyar válogatott pénteken este, amikor 3-2-re kikapott világbajnoki selejtezőn Svájctól a telt házas Groupama Arénában.

Shaqiri megfordult a Bayern Münchenben és az Interben is, most a Stoke Cityben játszik, és pénteken este is a svájciak egyik legjobbja volt. A meccs után elmondta, hogy mindkét csapat jól játszott, szerinte mindkét együttes megérdemelte volna a győzelmet.

"A végén szerencsésebbek voltunk, a foci ilyen, egy kis szerencséd lesz, és akkor nyersz. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk, már a döntetlennel is boldogok lettünk volna."

Shaqirit ezúttal sem volt egyszerű tartaniForrás: MTI/Illyés Tibor

Shaqiri szerint a magyar válogatott akár ki is juthat a vébére, noha rosszul kezdte a sorozatot. "Két meccs után csak egy pontja van a magyar csapatnak, de ha Lettországban tud nyerni, akkor még bármi lehet. Megvan a tudásuk arra, hogy egy nagy tornán játsszanak, ezt megmutatták a nyáron, és a mai meccsen is. Rengeteget futnak, de maximum csak két csapat juthat tovább a csoportból."

Arra a kérdésre, hogy kit tart a legjobb magyar játékosnak, a 24 éves szélső így felelt: "Nem egyéneket kell kiemelni a magyaroktól, mert ők csapatként nagyon jók. De ha egyvalakit kell mondanom, akkor Dzsudzsákot mondanám, még onnan ismerem, amikor Moszkvában játszott. Nagy tapasztalattal rendelkezik, nem véletlenül ő a válogatott csapatkapitánya."

A meccs góljait itt nézheti meg.