Olasz BL-döntős viheti el Kádár Tamást

Kádár Tamás; Lukaku, Romelu akció fejel FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY
Toulouse, 2016. június 27. Kádár Tamás (b) és a belga Romelu Lukaku a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kádár Tamás lehet a következő magyar játékos, aki a Serie A-ba szerződik. A válogatott hátvéd saját klónját válthatja a Sampdoriában.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a Svájc elleni mérkőzésen jelen voltak a Sampdoria megfigyelői, akik elsősorban Kádár Tamásra voltak kíváncsiak. Az Eb-n remekül teljesítő balhátvéddel kapcsolatban több érdeklődőről is hallani lehetett a nyáron, végül maradt a Lech Poznan játékosa. Talán már nem sokáig.

Kádár Olaszországba szerződésének lehetősége jóval komolyabb,

mintha csak az ügynöke dobta volna be a sztorit.

Balhátvédek jönnek-mennek

A szezont nagyon pechesen, de többször kiváló játékkal kezdő Sampdoriának van balhátvédje, nagyon is jó. Az egykori olasz U21-es válogatott

Vasco Regini a genovaiak mind a nyolc meccsén pályára lépett, és kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott,

így felkeltette több csapat, köztük az AS Roma érdeklődését.

A rómaiak a nyáron elhozták ugyan Juan Jesust az Intertől, de a brazil védő inkább középen érzi jól magát, nem is megy neki igazán jól Rómában. Luciano Spalletti próbálkozott már itt a civilben jobbhátvéd Bruno Peressel is, de miután a Torino laposra verte a csapatát, az edzőnek be kellett látnia, hogy már télen balhátvédet kell vennie. Ez lehet a hírek szerint Regini.

Vasco Regini Forrás: Forzaitalianfootball.com

A Napolival - ahol egyébként Regini kölcsönjátékosként szerepelt is - a Torino próbál üzletet kötni (a Bikák vinnék Ivan Strinicet), és ha összejön, a nápolyiak szintén érdeklődhetnek a genovaiak játékosa iránt.

Kádár az ikertestvérét pótolhatja

A Doria nincs olyan helyzetben, hogy egy erősebb ajánlatra nemet mondjon a Romának, de nemcsak ez a tény erősíti fel Kádár olasz esélyeit, hanem az is, hogy

a magyar játékos gyakorlatilag Regini tökéletes klónja.

Mindketten tudnak a védelem közepén is játszani, hiszen hasonlóan magas, jó felépítésű védők.

Kádár Tamás remekelt az Eb-n Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az erényeik is hasonlóak, Kádár is szívesen lép fel a támadásokkal, és jól ad be, ráadásul pont egyidősek is Reginivel. Árakról természetesen még nem lehet beszélni, mindenesetre a Transfermarkt háromszor értékesebb játékosnak tartja az olaszt Kádárnál.

Nem a veszprémi születésű védő lenne a Samp történetének első magyar balhátvédje. A DigiSport olasz fociszakértője, Laczkó Zsolt (aki a Sampdoria elleni EL-csoportmeccsen mutatott remek játékával adta el magát) két évig volt a genovaiak játékosa.