Társoldalunk:

Sebzett vad vár a magyar válogatottra Rigában

2016.10.09. 22:24

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint együttesének már nem szabad a svájciaktól elszenvedett vereségre gondolnia, kizárólag a lettek elleni hétfői világbajnoki selejtezőre kell koncentrálnia.

"Svájc erős csapat, és mi jól játszottunk ellene, de ezen a szinten a hibák gólhoz vezetnek, ez bebizonyosodott pénteken. Egy vereség után minden csapat csalódott, de nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő meccs a legfontosabb" - idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja a német szakembert, aki már a mérkőzés helyszínén, Rigában tartott sajtótájékoztatót. 

Használjátok a fejeteket! - mintha csak ezt mondaná Storck a játékosoknakForrás: MTI/Kollányi Péter

A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk

"Nem lesz könnyű mérkőzés a holnapi, a lett válogatott erős csapat, még ha el is vesztette pénteki selejtezőjét. Láttam a mérkőzést, és azt gondolom, nem játszott rosszul hétfői ellenfelünk, a feröerieknek szerencséjük is volt, részben ennek köszönhették a győzelmet. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk holnap ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az összecsapást" - mondta Bernd Storck.

Guzmics Richárd, a válogatott védője kiemelte, hatalmas töltetet kaptak a szurkolóktól a svájciak elleni összecsapáson, és bízik benne, hogy ezt jó eredménnyel hálálják majd meg. A sajtótájékoztatót követő tréningen a 22 játékos teljes értékű munkát végzett, Korcsmár Zsolt azonban kisebb sérülése miatt nem utazott el a csapattal Rigába.

A lettek kontrákra készülnek

Marian Pahars, a lettek szövetségi kapitánya elmondta, várhatóan a kontrákra helyezik majd a hangsúlyt. "Ismerjük a szurkolóink elvárását és tudjuk, mennyire fontos számukra ez a meccs. Emlékezhetünk, hogy voltak olyan ellenfeleink az Eb-selejtezőkörben is, amelyek sokat birtokolták a labdát, pozíciós futballt játszva támadtak, ami lehetőséget adott nekünk a kontrákra." - fogalmazott.

Kaspars Gorkss, a lettek csapatkapitánya szerint mindkét gárda javítana. "Az előző meccsek eredményei miatt mindkét csapatot egy sebzett vadhoz tudnám hasonlítani, ennek megfelelően a magyarok is és mi is az utolsó pillanatig nagyon fogunk harcolni" - mondta.

A lett-magyar vb-selejtező hétfőn, közép-európai idő szerint 20.45 órakor kezdődik.