Vágólapra másolva!
A magyar női U17-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörének második fordulójában 3-1-re legyőzte Észtországot, és továbbjutott a tavaszi elitkörbe.

Az Azerbajdzsán ellen elért szombati 3-0-s siker után azzal a tudattal léphetett pályára Bükön Észtország ellen, hogy győzelmével már biztosan továbbjut a tavaszi elitkörbe.

A lányokat nem nyomta agyon a tét, és már az első félidőben kétgólos előnyt harcolrt ki: előbb Dorner Dóra talált a vendégek kapujába egy szép akció végén, majd Králik Fanni volt eredményes egy 12 méterről eleresztett lövés után.

Magyar helyzetek, magyar gólok Forrás: mlsz.hu

A második félidőben is az történt a pályán, amit mi akartunk, és a 64. percben

a duplázó Králik révén már 3-0-ra vezettünk.

Így aztán Evelyn Silina gólja már nem osztott, nem szorzott, a magyar válogatott - a lengyelekkel párban - továbbjutott a tavaszi elitkörbe.

Egyben megmutatta a Rigában fontos vb-selejtezőre készülő Storck-csapatnak, hogy kell alaposan helyben hagyni egy balti válogatottat.

Magyarország-Észtország 3-1 (2-0)
gól: Dorner (27.), Králik (35., 64.), ill. Silina (73.)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Kovács Laura, Jánosi Ninetta, Csolti Réka - Vasas Lea, Pusztai Sára - Králik Fanni (Horváth Cintia, 75.), Dorner Dóra, Erdész Fanni (Pintye Vivien, 51.) - Vachter Fanni (Kovács Eszter, 68.)

A elejtezőcsoport állása a 2. forduló után:
1. Lengyelország 2 0 0 11-0 6 pont
2. Magyarország 2 0 0 6-1 6 pont
3. Azerbajdzsán 0 0 2 0-7 0 pont
4. Észtország 0 0 2 1-10 0 pont