A pályán mentett életet a PSG botrányhőse

focivb elefántcsontpart japán csoportmérkőzés
Ivory Coast's defender Serge Aurier (L) vies with Japan's defender Yuto Nagatomo during a Group C football match between Ivory Coast and Japan at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 14, 2014. AFP PHOTO/ ISSOUF SANOGO
Vágólapra másolva!
Valószínűleg életet mentett a PSG elefántcsontparti botrányhőse, Serge Aurier, aki gyors gondolkodásának köszönhetően lépett közbe egy afrikai vb-selejtezőn.

Elefántcsontpart 3-1-re legyőzte Malit, a mérkőzésen azonban kis híján tragédia történt. A mali Moussa Doumbia egy elefántcsontparti védővel történt ütközés után ájultan maradt a földön. "Mindenki látta, hogy

Ekkor lépett közbe Aurier, aki a mi egyik játékosunkkal együtt gyorsan oldalra fordította, és kihúzta a nyelvét, hogy ne tudja lenyelni" - mondta a mali válogatott edzője, a franciák egykori klasszisa, Alain Giresse.

A csapat másodedzője azt is elárulta a BBC-nek, hogy Aurier később elment a mali csapat szállodájába is, hogy a játékos hogylétéről érdeklődjön.

Serge Aurier Forrás: AFP/Issouf Sanogo

Aurier egyébként más okból is a címlapokra került a meccs után. Az elefántcsontpartiak harmadik gólja után ugyanis az ujjait a torka előtt elhúzva mutogatott a vendégszurkolóknak. Korábban azzal keltett feltűnést, hogy Laurent Blanc edzőre és csapattársára, Zlatan Ibrahomivocra mondott mindenfélét egy interjúban. Köztük azt, hogy mindketten homoszexuálisok.