A svédek ellen zárja az évet Bernd Storck csapata

svéd labdarúgó-válogatott, foci
Sweden's forward and team captain Zlatan Ibrahimovic celebrates with his teammates after scoring his second goal during the Euro 2016 second leg play-off football match between Denmark and Sweden at Parken stadium in Copenhagen on November 17, 2015. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
November 15-én, két nappal az Andorra elleni vb-selejtező után egy barátságos meccsel zárja az évet Bernd Storck csapata. Az ellenfél Svédország lesz, akivel most kivételesen nem kerültünk egy csoportba. 

"A mérkőzés megfelelő alkalom lesz arra, hogy méltóképpen búcsúztassuk el a közelmúlt emblematikus labdarúgóit, akik visszavonulnak a válogatottól" - olvasható az MLSZ honlapján. Az emblematikus labdarúgók Király Gábor és Juhász Roland lehetnek, de előfordulhat, hogy meghívják Vanczák Vilmost is, aki némi joggal nehezményezte, hogy nem köszöntek el tőle.

A közlemény kiemeli, hogy

és az idei Európa-bajnokságon is szereplő skandináv csapat megfelel ennek a kritériumnak". Bár a svédek nem villogtak az Eb-n, és már Ibrahimovicuk sincs, a magyarokkal mindig jó meccseket játszottak, bárki volt is a pályaválasztó.

A svéd válogatott Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

"Bernd Storck kiemelte: a svédek elleni találkozó fontos szakmai célokat szolgál, hiszen a tavaszi vb-selejtezőkre való felkészülés, valamint a fiatal labdarúgók beépítése szempontjából minden egyes felkészülési mérkőzésnek komoly szerepe van" - zárul a közlemény.

A svédek kicsit nehezebb feladatból jönnek majd, mint mi, hiszen mi két nappal korábban Andorrával játszunk, ellenfelünk pedig négy nappal a budapesti mérkőzés előtt Franciaországban játszik vb-selejtezőt. A mérkőzés helyszíne a Groupama Aréna lesz.