Nem biztos, hogy Király Gábor pályán lehet a búcsúmeccsén

Király Gábor; Juhász Roland akció FOTÓ FOTÓTÉMA KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ Közéleti személyiség foglalkozása ölel sportoló SZEMÉLY Budapest, 2015. március 29.
Juhász Roland (b) és Király Gábor kapus a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában v
Budapest, 2015. március 29. Juhász Roland (b) és Király Gábor kapus a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozó végén a fővárosi Groupama Arénában 2015. március 29-én. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az MLSZ szerdai bejelentése értelmében a magyar labdarúgó-válogatott november 15-én Svédország ellen játszik felkészülési mérkőzést. A találkozó egyben Király Gábor és Juhász Roland búcsúmérkőzése is lesz, de egyelőre nem garantált, hogy mindketten pályára léphetnek majd.

A svédek elleni mérkőzés előtt két nappal, november 13-án Andorra ellen játssza idei utolsó világbajnoki selejtezőjét a magyar válogatott. Mindkét összecsapást Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg.

A 107-szeres válogatott Király Gábor és a 94-szeres válogatott Juhász Roland is szerdán tudta meg, hogy ott lehet a svédek elleni mérkőzésen, a szövetségi kapitány, Bernd Storck hívta fel a két labdarúgót, akiket a Nemzeti Sport kérdezett meg a búcsúmérkőzéssel kapcsolatban.

Juhász Roland és Király Gábor utolsó meccsére készülhet a válogatottban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Egyfelől a mérkőzésig még több mint egy hónap van hátra, addig bőven lesz feladatom a klubomban is. Másrészt, egyelőre rehabilitációs munkát végzek, és bár minden a megfelelő ütemben halad, nem érdemes túlságosan előre tekinteni.

– nyilatkozta a sportnapilapnak a Haladás 40 éves kapusa, aki ígéri, ha bevethető lesz a svédek ellen, úgy felpörgeti magát, mintha tétmeccsen lépne pályára.

Juhász Roland, a Videoton középhátvédje szintén örömmel fogadta Bernd Storck hívását.

„Megmondom őszintén, már az is nagyon jólesett, amikor szóba került egy ilyen kilencven perc, hát még most, hogy ebből valóság lesz.

Az elmúlt tizenkét évben sok nagy csatát vívtunk a svédekkel, de mostanra az ő keretük is alaposan kicserélődött" – reagált a felkérésre Juhász Roland a Nemzeti Sportnak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Vanczák Vilmos is szerephez jut-e a búcsúmeccsen. A 79-szeres válogatott hátvéddel 2016 tavaszán, az Európa-bajnokság előtt közölte Bernd Storck, hogy nem számít rá a válogatottnál.