Társoldalunk:

Torghelle: Egy csatár a kaput próbálja bevenni, nem a falat

2016.10.14. 10:13

Kanta József és Torghelle Sándor is nagyon jó véleménnyel volt az MTK új stadionjáról.

"Méltó találkozó volt ez a stadion felavatásához. Attól függetlenül, hogy a Sporting nem a legerősebb összeállításában érkezett, mindenki láthatta, hogy nagyon tehetséges és jó futballisták ellen játszottunk, helytálló a 2–2-es eredmény" – értékelt a találkozót követően Kanta, aki büntetőből talált be a portugálok kapujába. Elmondta, az utóbbi időben kihagyott néhány tizenegyest, így próbált nyugodt maradni, és a begyakorolt mozdulatsor gólt eredményezett. 

Döntetlennel avatták az új pályátForrás: MTI/Illyés Tibor

A nagy találkozás 52 év után

Az MTK ellenfele azért a Bajnokok Ligája-szereplő Sporting volt a csütörtök esti avatóünnepségen, mert a kék-fehérek az 1964-es KEK-döntőben éppen a portugál csapattal találkoztak. A döntőt a brüsszeli Heysel Stadionban rendezték, a 3–3-as végeredmény miatt viszont megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből szerzett góljával 1–0-ra nyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

 

Hozzá kell szokni, hogy ilyen jó minőségű pályán játszunk, mert bár Magyarországon egyre több az ilyen, de nem jellemző, hogy ennyire biliárdasztal simaságú gyepszőnyegen futballozzunk. Minden igényt kielégítő, fantasztikus a stadionunk, élmény itt játszani. Ilyen pályán, ilyen hangulatban csak jól lehet focizni" – fejtette ki Kanta.

Torghelle szerint növekedni fog a nézőszám

Torghelle Sándor, a kék-fehérek csatára hangsúlyozta, van tapasztalata a minőségi stadionokról, hiszen többen is megfordult már, az új Hidegkuti szerinte abszolút felveszi velük a versenyt.
"Egy támadójátékos a kaput próbálja bevenni, nem a falat" – tért ki a kapuk mögötti, sokat vitatott betonfalakra.

"Jó hangulat volt a találkozón, amikor megszólaltak a szurkolók, lehetett érezni azt az atmoszférát, amit minden mérkőzésen meg szeretnénk tapasztalni. Ehhez nekünk is minőségi, jó és eredményes focit kell játszanunk" – mondta Torghelle. Hozzátette, szerinte a korábbiakhoz képest növekedni fog a nézőszám, mert a szurkolók kíváncsiak lesznek az új stadionra. "Ha jól teljesítünk, akkor meg is tudjuk tartani őket, ezért mindenkinek egy irányba kell húznia."

Kitért rá, hogy "öröm volt bemenni az új öltözőbe, ahol jó leülni, átöltözni, készülni a mérkőzésre, ez ki fog hatni a mindennapjainkra. A játékosoknak, akik mindennap azon dolgoznak, hogy ott legyenek a pályán, az, hogy nem idegen helyen, hanem hazai közönség előtt, egy minőségi stadionban tehetik, plusz motivációt jelent, ez nagy lökést fog adni az egész csapatnak".

Az MTK szombaton már az NB I-ben lép pályára, 18 órától a listavezető Vasas vendége lesz.