Foghatja a fejét Pep: két 11-est hibázva botlott a ManCity

Pep Guardiola, Manchester City, Premier League
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola looks on during the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 15, 2016. / AFP PHOTO / SCOTT HEPPELL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A bajnoki címért, illetve a Bajnokok Ligája-indulásért harcban álló csapatok közül csak az Arsenal örülhetett a Premier League nyolcadik fordulójának szombati délutáni mérkőzéseinek lefújását követően. Arsene Wenger együttese ötgólos mérkőzésen győzte le a Swansea-t, a Manchester City viszont nem bírt odahaza az Evertonnal, ahogyan a Tottenham sem idegenben a West Brommal.

Nagyon jókor nyert az Arsenal

Az Arsenal Theo Walcott révén a 33. percben már két góllal vezetett a Swansea City ellen, pár perccel később Sigurdsson tette szorosabbá a mérkőzést.

A második félidőben a szülinapos Mesut Özil növelte ismét két gólra az előnyt. A walesiek néhány percen belül ismét szépíteni tudtak, Granit Xhaka kiállítása pedig további reményt adhatott a vendégszurkolóknak, de az eredmény már nem változott.

A topligákat tekintve a svájci középpályást állították ki a legtöbb alkalommal (4) a 2015–2016-os szezon kezdete óta.

A közvetlen riválisok eredményeit látva Arsene Wenger együttese többet nyert három pontnál.

A ManCityt elkapta a FIFA-vírus

A ManCity egy egészen elképesztő mérkőzésen szerzett egy pontot a vendég Everton ellen. A gólnélküli első félidőt követően Romelu Lukaku szerzett vezetést a liverpooliaknak.

A hazaiak a belga találata előtt és után is kihagytak egy tizenegyest.

Kevin De Bruyne (43. perc) és Sergio Agüero (70. perc) kísérletét is védeni tudta az Everton holland kapusa, Maarten Stekelenburg.

A hazaiak szempontjából Pep Guardiola remek ütemű cseréje mentette meg a meccset: Nolito a 71. percben lépett pályára, majd a 72. percben egyenlített. Akárcsak Özil, Nolito is a mai napon ünnepelte születésnapját.

A City hiába próbálkozott hatszor (!) annyi lövéssel, mint az Everton, az eredmény maradt 1–1, így Guardiola együttese egymást követő második mérkőzésén maradt nyeretlen a PL-ben, ennek ellenére még vezeti a tabellát, de a pontelőnye elfogyott

A Spurs nagyon kiszámolta

A Tottenham kihasználhatta volna a Manchester City hazai botlását, de nem tette, sőt, közel állt a vereséghez a West Bromwich Albion otthonában.

A találkozó sokáig 0–0-s döntetlenre állt, hazai oldalon Chadli törte meg a gólcsendet a 82. percben, a Golden Boy trófeára is esélyes Dele Alli azonban pontot mentett a londoniaknak a 89. percben.

A Premier League nyolcadik fordulóját a Chelsea címvédő elleni győzelme nyitotta, de vasárnap és hétfőn is lesz angol meccs, a Liverpool–Manchester United rangadó zárja a kört.

Premier League, 8. forduló:
Arsenal – Swansea City 3–2 (2–1)
gól: Walcott (26., 33.) Özil (57.), illetve Sigurdsson (38.), Baston (66.)
piros lap: Xhaka (70.)

Manchester City – Everton 1–1 (0–0)
gól: Nolito (72.), illetve Lukaku 64.)

West Brom – Tottenham 1–1 (0–0)
gól: Chadli (82.), illetve Alli (89.)

Bournemouth – Hull City 6–1 (3–1)
gól: Daniels (5.), Cooks (41.), Sztaniszlasz (45., 61.), Wilson (83.), Gosling (88.), illetve Mason (34.)

Stoke City – Sunderland 2–0 (2–0)
gól: Allen (8., 45+1.)

Később rendezték:
Crystal Palace –West Ham United 0–1 (0–1)
gól: Lanzini (19.)