Vágólapra másolva!
László Petra élvonalbeli futballedzőt csinált a felrúgott szírből - adta hírül az Origo, miután a ripoerternő által felrúgott szír menekültnek állást ajánlott a Getafe. Oszama Abdel-Muhszen Algadab most újra munkát keres.

A menekültválság talán leggyomorforgatóbb magyarországi epizódja után a Getafe elnöke elhatározta, segít a gyermekével menekülő szír férfinak, és állást kínált neki edzőként. Oszama Abdel-Muhszen Algadab egyúttal helyet kapott a spanyol edzőképzés soraiban is, családjával együtt pedig látogatást tehetett a Real Madridnál.

Durván egy év telt el azóta, és az El Confidencial már arról ír, hogy a szír férfi állást keres, ugyanis a Spanyol Edzőképző Központ elbocsátotta soraiból Oszama Algadabot. Az ok egyszerű: az otthonában is edzőként dolgozó férfi képtelen volt megtanulni spanyolul.

Nyugaton szeretettel fogadták a menekülteket Forrás: AFP

Az edzőképző központ közleményében hangsúlyozta, a kapu nyitva maradt Algadab előtt, várják vissza a 2017-es képzésre, de csak akkor, ha megtanul spanyolul. A közlemény kitér arra is, hogy nem szeretnék, ha mindenféle negatív szalagcímek jelennének meg a szír menekülttel kapcsolatban, ezért hangsúlyozták, pusztán szakmai döntésről van szó az esetében.