Gulácsi teljesítményét méltatja a német fociszaklap

RB Leipzig Gulácsi Péter
Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi and Sevilla's Felipe Gutierrez in action the soccer test match between RB Leipzig and Real Betis Sevilla at Red Bull Arena in Leipzig, Germany, 14 August 2016. PHOTO: HENDRIK SCHMIDT/dpa
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter remekül kezdte a szezont a Red Bull Leipzig kapujában, csapatával a harmadik helyen áll a Bundesligában. A Kicker magazin is méltatta a magyar kapus higgadt, jó teljesítményét.

"Péter nem az a kapus, aki minden meccsen csillog, viszont megbízható, mert mindig jó teljesítményt nyújt.

- mondta a Kickernek kapusáról Ralph Hasenhüttl, a Leipzig edzője.

A Kicker cikkében olvasható, hogy a magyar kapus mára "vitathatatlanul a csapat első számú kapusa lett", pedig cserekapusnak érkezett, de jól használta ki a svájci Fabio Colcorti sérülését. A lap kitér arra is, hogy nem csak a Leipzigben verekedte be magát a kezdőbe magabiztos, jó teljesítményével, hanem a magyar válogatottban is ő vette át a visszavonuló Király Gábor helyét.

A harmadik helyen állnak a Bundesligában Forrás: AFP

Az edzője és a szakíró is kiemelik, hogy nem kiabálós, mindig szereplő kapus, hanem nyugodt, higgadt játékos. "Ez az, amit a legjobban szeretek benne:

- mondta Hasenhüttl.

A Kickernél 2,82-es mutatóval áll, ami a cikk szerint pontosan leírja, milyen kapus: nem parádézik minden meccsen, de több, mint megbízható. Hasenhüttl azt is megjegyezte, örül neki, hogy a válogatottban is jól megy a védés a kapusának.