Vágólapra másolva!
A Svédország elleni, november 15-i hazai mérkőzésen elbúcsúztatják a válogatottságtól Király Gábort, Juhász Rolandot és Vanczák Vilmost is. Amíg előző kettő pályára léphet, addig a Puskás Akadémiában szereplő védőnek ez nem adatik meg.

„Megkeresett az MLSZ, s el is fogadtam a meghívást. A találkozó előtt elbúcsúztatnak, de pályára nem lépek. Bernd Storck szövetségi kapitány csak két cserét szeretne elhasználni a visszavonulókra, Király és Juhász lesz a csapatban a pályán" – árulta el a Blikknek az NB II-es Puskás Akadémiába a nyáron Svájcból hazaigazoló védő.

A búcsúztatáshoz talán az Origónak is volt némi köze, a a Sion korábbi játékosa a Svájc elleni világbajnoki selejtező előtt készült interjúban panaszkodott, hogy az MLSZ részéről őt nem kérdezték meg, mik a tervei. „Még nem mondtam le hivatalosan a válogatottságot, de a kapitány jelezte, hogy nem számít rám, így ki lehet mondani, hogy nem kapok többé válogatott meghívót. Lehet, nekem is le kellene mondanom a válogatottságot, hogy meghívjanak a búcsúmeccsre" – nyilatkozta akkor.

Vanczák Vilmos Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 79-szeres válogatott játékos 2015. szeptember 7-én Belfastban, az északírek ellen játszott utoljára a nemzeti csapatban. Király Gábor eddig 107, Juhász Roland 94 alkalommal öltötte magára a válogatott mezt.