Buffon temetését szervezik, de nem lesz ott senki

Juventus, Gialuigi Buffon
LYON, FRANCE - OCTOBER 18: Gianluigi Buffon (R-2) of Juventus celebrates his team mates at the end of the UEFA Champions League Group H soccer match between Olympique Lyonnais and Juventus at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu near Lyon, France on October 18, 2016. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Gianlugi Buffon stílusos választ adott azoknak a kritikusoknak, akik állítása szerint már a temetését szervezték.

A Juventus 38 éves kapusa az elmúlt hetek mérkőzésein több látványos, gólt eredményező hibát is vétett a kapuban. A spanyolok elleni vb-selejtezőn benne volt egy gólban, a múlt héten az Udinese elleni bajnokin is akadt egy potyája. A bakikat látva többen temetni kezdték Buffont, mondván, eljárt felette az idő.

A Juventus nyert Lyonban, Buffon volt a hős Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Stringer

A Juventus kedd este a Lyon otthonában nyert 1-0-ra a BL csoportkörének harmadik fordulójában, ráadásul emberhátrányban.

Buffon több fantasztikus védéssel járult hozzá a sikerhez. Kivédte Lacazette tizenegyesét, emellett óriási francia lehetőségeket hiúsított meg.

A lefújás után Buffon üzent azoknak, akik az elmúlt napokban leírták.

Már többször mondtam, nagyképűség nélkül, eléggé önkritikus vagyok, nincs szükségem arra, hogy mások véleményére figyeljek. Olyan hangokra, amelyek nélkülözik a tiszteletet” – nyilatkozta Buffon a Mediasetnek.

de csak egy mondat volt igaz. »Többet várok Buffontól.« Ezzel teljes mértékben egyetértettem” – tette hozzá.

Buffon arról is beszélt, miért nem ünnepelt az egyik legnagyobb védése után.

„Emberhátrányban voltunk, nem akartam az energiámat pazarolni. A feladatomra koncentráltam, arra, mi történik a kapum előtt. Tartozom ezzel a csapattársaimnak, a klubomnak és a szurkolóinknak, akik mindig kiálltak mellettem.”

A Lyon mindent megpróbált, de Buffon lehúzta a rolót Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Stringer

„A Juvénak javulnia kell, amit most nyújtunk, az nem lesz elég a szezonban. Furcsa, de jobb lett a játékunk, miután megfogyatkoztunk. Nagy nyomás alatt játszottunk, de nem elégedtünk meg egy ponttal, ez jól tükrözi a hozzáállásunkat” – értékelt Gianluigi Buffon.

Cuadrado három pontot érő gólja

A Juventus újabb győzelmével veretlenül vezeti a H-csoportot, és még nem kapott gólt a mostani BL-szezonban, akárcsak a rosszabb gólkülönbségével második Sevilla.