Társoldalunk:

Dárdai R. Carlos és Rivaldo ellen focizhat

2016.10.21. 16:06

A Hertha BSC 2017 tavaszán búcsúmérkőzést rendez a klub korábbi közönségkedvencének, Marcelinhónak. A gálameccsen berlini és brazil öregfiúk csapnak össze, előbbiben a tervek szerint Dárdai Pál is szerephez jut.

A jelenleg 41 éves Marcelinho 2001 és 2006 között játszott a Herthában, 155 bajnoki mérkőzésen 65 gólt szerzett, akkoriban a Bundesliga egyik legtechnikásabb támadója volt. Jelenleg 41 éves, hazájában még focizik, igaz, csak alacsonyabb szinten. A héten visszatért a német fővárosba, hogy a március 25-re kitűzött búcsúmérkőzését népszerűsítse. 

Marcelinho sok örömet szerzett a Hertha-szurkolóknakForrás: AFP/Michael Kappeler

A brazil futballista saját bevallása szerint pályafutása legszebb korszakát töltötte Berlinben, amelyet második otthonának tekint. A búcsúmérkőzést egy valóra vált álomnak tekinti, rendkívül hálás a Herthának – fogalmazott levelében.

Berlini gólöröm 2003-ból, a kép jobb oldalán Marcelinho és Dárdai PálForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Wolfgang Kumm

Egyelőre csak néhány név ismert a pályára lépő labdarúgók közül, de az már most biztosnak tűnik, hogy a Hertha oldalán mezt húz a klub vezetőedzője, Dárdai Pál is, aki játékosként Marcelinho teljes berlini időszakát végigkísérte.

Marcelinho a német Bildnek adott interjújában elárulta, hogy Rivaldo és Roberto Carlos (illetve további meglepetésvendégek) leigazolásán dolgoznak, csak a két világbajnokon múlik, ott lesznek-e a márciusi gálán.

Roberto Carlos és Rivaldo 2002-ben vb-t nyert a brazil válogatottalForrás: AFP/Pornchai Kittiwongsakul
Marcelinho búcsúmérkőzésének már bejelentett résztvevői:

Dárdai Pál, Kevin-Prince Boateng, Marko Pantelics, Ailton, Paulo Sérgio, Diego Benaglio, Stefan Beinlich, Michael Preetz, Fredi Bobic, Marko Rehmer, Benjamin Köhler, Levan Kobiashvili, Rob Maas, Andreas Neuendorf, Sejad Salihovic, Naldo, Dedé.

(Forrás: Bild)