Vágólapra másolva!
Valószínűleg soha nem lesz olyan lista az Aranylabda-jelöltek esetén, ami után ne indulna nagy vita arról, hogy kinek kellene rajta lennie, és ki az, aki érdemtelenül került fel rá.

Alexis Sáncheznek, az Arsenal chilei csatárának valószínűleg nem esett jól, hogy nem került be a France Football 30 kiválasztottja közé, erről árulkodhat, hogy az Instagramon lájkolt egy fotót, amely őt ábrázolja a Copa América-döntő után.

Egy másik chilei bezzeg ott van a listán

A 27 éves csatár a nyáron tagja volt a Copa Américát megnyerő chilei válogatottnak, a hat meccsen három gólt szerzett,

és őt választották a torna legjobbjának.

Ezen felül a 2015-2016-os szezon idénre eső részében hét gólt szerzett az Arsenalban, amely a második helyen zárt a PL-ben.

Ezen is lehet bosszankodni, akár egy kihagyott helyzetnél Forrás: AFP

Bár Alexis Sánchez lemaradt, egy másik chilei felkerült a 30-as listára, méghozzá Arturo Vidal, aki szintén Copa América-győztesnek mondhatja magát, emellett

a Bayern Münchennel német bajnok és kupagyőztes lett.

December közepén tudjuk meg, hogy ki nyert

A France Football idén már nem a nemzetközi szövetséggel (FIFA) együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát. A győztes nevét a francia szaklap december 13-i számában hozzák nyilvánosságra, a díjat pedig a január 9-én sorra kerülő gálán adják át.