Társoldalunk:

Kleinheisler: Megérkeztem a Bundesligába

2016.10.26. 07:36

A hétvégén Kleinheisler László megszerezte első gólját a német bajnokságban, a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy nagyon élvezi a gyors, dinamikus focit a Bundesligában, ahol szerinte hosszabb távon is jól tud teljesíteni.

"Elmondhatatlan érzés volt megélni, kiszakadtak belőlem az érzelmek" - kommentálta a Wolfsburg elleni gólját a Darmstadt magyar légiósa, akit a forduló válogatottjába is beválasztottak a Kickernél.

"Végre tényleg jól megy a futball. Rendeződött körülöttem minden, most már csak az edzésekkel, a játékkal, a meccsekkel kell foglalkoznom, ez jótékony hatással van a teljesítményemre. Erőnlétem fejlesztése révén szerintem most érkeztem meg a Bundesligába. Tudok hosszabb távon is jól teljesíteni az itt megszokott iramban, dinamikában futballozni, mi több, számomra ez jelenti az igazi futballt. Gyors gondolkodás, gyors döntés, gyors passz, gyors lövés - fantasztikus érzés mindezt belülről átélni."

Kiszakadtak belőle az érzelmekForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Kleinheisler László főleg a csatárok mögött, amolyan irányító szerepkörben játszik a Darmstadtban. "Azért védekeznem is kell. Rendszerben futballozunk, mindenkinek megvana  saját feladata, védekezésnél ugyanúgy a csatárunk mögötti területet felügyelem. Sokat kell futni, de nem is baj."

Magyarországon majdnem elpazarolták a tehetségét

Andy Möller, a magyar válogatott másodedzője a Bildnek elmondta, hogy Kleinheisler rendkívül dinamikusan játszik, mindig megtalálja az ellenfél gyenge pontját. "Elfogadja, amit mondunk neki, mindig megkérdezi, hogy mit csinálhatna még jobban. Néha még elragadja a hév, még dolgozni kell a hatékonyságán, mert aránytalanul sokat fut. Darmstadtban jó helyen van, Magyarországon majdnem elpazarolták a tehetségét."