Társoldalunk:

Sárga lapot kapott a trükköket bemutató focista

2016.10.26. 11:44

Sokszor halljuk, hogy a futball a szurkolókért, az ő szórakoztatásukért van, és a dél-afrikai Baroka csapatának játékosa, Sipho Moeti komolyan is vette ezt az alapelvet.

A 24 középpályás a Platinum Stars elleni meccsen csapata 3-0-s vezetésénél nekiállt trükközni a pályán, kétszer is eljátszotta, hogy rátérdel a labdára, de a bíró nem volt vevő a mutatványra, és sárga lapot mutatott fel neki.

„Csalódott vagyok, hogy figyelmeztetett a bíró. Úgy éreztem, távol van az ellenfél, és így megmutathatom, mit tudok" – nyilatkozta az esetről Moeti, aki azt szeretné, ha klubja fellebbezne a sárga lap miatt.

Ha ügyes vagy, mutasd is meg!

Szerinte a játékosok azért vannak a pályán, hogy kifejezzék önmagukat, és jelezte, nem akar lemondani a trükközésről. „Akik a védekezéshez értenek, azok védekezzenek, akik a passzoláshoz, azok passzoljanak. Akik pedig kivételes technikai képességekkel bírnak, azok mutassák is meg a pályán. Zondiban nőttem fel, ahol megszoktam, hogy a szurkolókat szórakoztatom a trükkjeimmel. Az emberek szórakozni jönnek a stadionba, én pedig nem fogok leszokni arról, hogy megmutassam nekik, hogy mit tudok a labdával" – magyarázta Moeti.

Csapata egyébként 3-1-re nyerte a Ligakupában rendezett meccset.