Vágólapra másolva!
Az NB II-es Nyíregyháza Spartacus frissen kinevezett vezetőedzője, Véber György szerint új állomáshelyén újraépítheti a szakmai karrierjét.

"Egy óriási lehetőséget és egy komoly feladatot kaptam, két csapattal, a Pápával és a Mezőkövesddel már sikerült feljutnom az első osztályba, most egy harmadik csapattal is szeretném ezt megtenni" - kezdte az M4 Sportreggeli című műsorában a legutóbb a negyedosztályú Nagykőrösi Kinizsinél dolgozó Véber.

Újraépítené karrierjét Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Az elmúlt másfél-két évben nem nagyon kaptam komoly feladatot, ezalatt emberileg és szakmailag is fejlődtem - folytatta a 47 éves szakember. - Ahogy idősödik az ember, úgy változik, hallgat a nála okosabbakra. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy ne tartson tőlem senki, lakva fogjuk megismerni egymást.

mert ebben az országban nem mindig helytálló úgy viselkedni, ahoigy eddig tettem, és támadási felületet hagyni másoknak. De azért gyökeresen nem változtam meg, nem akarok mindennek és mindenkinek megfelelni. Remélem, hogy újraépíthetem Nyíregyházán a szakmai karrieremet."

Mezőkövesden feljutó csapatot csinált Forrás: Origo

A Csakfocinak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy az NB I világa belterjes, oda nem tud bekerülni, ezt így kommentálta: "Az első osztályban most 12 csapat van, és szerencsére nem is váltogatnak olyan sűrűn edzőt, mint korábban. Ráadásul több klubnál külföldi szakemberekben gondolkoznak. A realitás talaján mozogva, nekem egy olyan NB II-es csapat az ideális, ahova most kerültem. Ilyen helyre vágytam."

A Nyíregyháza kikapott a Puskás Akadémiától, így a nyolcadik helyre csúszott vissza, 14 forduló alatt hat győzelem, három döntetlen és öt vereség a Spartacus mérlege.

A Puskás-Mezőkövesd (4-0) meccs után:

"Ketté kell bontani az elvégezendő munkát, hat meccs van a szünetig, stabilizálni kell a csapatot, lőtávolban kell maradni. Ez a csapat 4-5 hete még vezette a tabellát,

és egy jó téli felkészülés, néhány erősítés után jövőre kiharcolhatjuk a feljutást."

A Nyíregyháza a Kozármisleny otthonában játszik szerdán a Magyar Kupában, a kispadra még nem ülhet le Véber György, de taktikailag már ő készítette fel a csapatot a meccsre.