Nem törődött a Fradi az ünneplő diósgyőri tömeggel

Diósgyőr, 2016. október 29. A ferencvárosi Jova Levente (k) és a diósgyőri Diego Vela az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK – Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2016. október 29-én. A lebontásra kerülő stadion búcsúztatóján a Fradi 3-2-re győzött. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A Ferencváros idegenben 3–2-re verte a Diósgyőrt az NB I 14. fordulójában. Több mint 8000 néző látogatott ki a DVTK stadionjába, amelyben ez volt az utolsó tétmeccs, miután új létesítményt építenek a miskolci klubnak.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 2–3 (1-2)
Miskolc, DVTK Stadion, 8052 néző, v.: Szabó Zs.
Diósgyőri VTK: Rados - Lázár, Lipták, Jagodinskis - Vela, Dausvili (Bacsa, 83.), Elek, Nemes - Bognár I., Nono (Nikházi, 74.) - Novothny
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér, Ramírez - Gera, Hajnal (Hüsing, 83.) - Lovrencsics (Cukic, 64.), Busai, Nagy D. (Radó, 69.) - Djuricin
gólszerzők: Novothny (41.), Nono (58.), illetve Jagodinskis (20., öngól), Busai (30.), Nalepa (65.)
sárga lap: Lázár (33.), Novothny (57.), Nemes (89.), Lipták (93.), illetve Ramírez (57.), Hajnal (72.)

Gyors Fradi-dupla

Ha nem is játszottak kimondottan fölényben, de a miskolciak kezdték aktívabban a mérkőzést. Ennek ellenére húsz perc után a vendégek szereztek vezetést egy számukra szerencsés öngóllal. A ferencvárosi találat alaposan "megfogta" a Diósgyőrt, amely nem sokkal később kétgólos hátrányba került. Az első félidő utolsó tíz-tizenöt perce viszont ismét a hazaiaké volt, és a szünet előtt sikerült szépíteniük.

Forrás: MTI/Vajda János

A folytatásban kissé feszültté vált a találkozó hangulata a pályán,

egy nagyobb kakaskodás is kialakult.

A diósgyőri játékosok nyugodtak meg hamarabb, melynek köszönhetően egyenlítettek, de nem örülhettek sokáig, mert Michal Nalepa révén gyorsan válaszoltak a fővárosiak. Ezt követően a hazaiak eleinte mindent egy lapra feltéve rohamoztak, több komoly lehetőségük is volt, de Dibusz bravúrjainak is köszönhetően nem változott az eredmény. Az utolsó percekben a Ferencváros már biztosan őrizte minimális előnyét, így három ponttal távozott a DVTK 1939-ban elkészült és most búcsúzó stadionjából.

Doll csapata fontos győzelmet aratott Forrás: MTI

Az eredmény azt jelenti, hogy

Horváth Ferenc vezetőedző vereséggel zárta jubileumi, századik élvonalbeli mérkőzését a kispadon.

A hazaiak ezen a találkozón – telt ház előtt – búcsúztatták el stadionjukat. A folytatásban a DVTK a tervek szerint Nyíregyházán, Debrecenben vagy Mezőkövesden szerepelhet, amíg a miskolci MVSC-pályát alkalmassá teszik élvonalbeli meccsek rendezésére. A klub várhatóan jövő héten köt szerződést az "albérletre" vonatkozóan.

Mivel a listavezető Vasas 1–1-et játszott a második Videotonnal, így a Fradi megelőzte a fehérváriakat, és négy pontra megközelítette a Vasast.

Az élcsoport:
1. Vasas 29 pont
2. FTC 25
3. Videoton 24
4. Honvéd 21