Gulácsiék nyerték a Bundesliga magyaros rangadóját

653255907 Horizontal
(LtoR) Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi , Guinean midfielder Naby Keita, goalkeeper Marius Mueller and midfielder Timo Werner celebrate after winning the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and BVB Borrusia Dortmund in Leipzig, eastern Germany on September 10, 2016. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 10. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az RB Leipzig 2–0-ra győzött a Darmstadt otthonában, és őrzi második helyét az Augsburgban 3–1-re nyerő Bayern München mögött. Gulácsi Péter és Kleinheisler László is végigjátszotta a mérkőzést.

A Bundesliga tizedik fordulójának magyar érdekeltségű – számunkra – rangadóján a Darmstadt fogadta a tabella második helyén feszítő RB Leipziget. A hazaiaknál Kleinheisler László a középpályán, míg a vendégeknél Gulácsi Péter a kapuban játszotta végig a találkozót. A lipcseiek Marcel Sabitzer duplájával nyertek, és őrzik második helyüket a Bayern mögött.

A Leipzig – melynek másodedzője Lőw Zsolt, a keret tagja pedig Kalmár Zsolt – új Bundesliga-rekordot állított fel, hiszen kilenc fordulót követően még nem volt olyan újonc gárda, amely megőrizte volna veretlenségét. A korábbi rekorodot a Duisburg tartotta, amely az 1993/94-es idényben az első nyolc fordulóban nem talált legyőzőre.

A címvédő és listavezető Bayern München a középmezőnyben meghúzódó Augsburghoz látogatott, és amikor felpörgött a gépezet, akkor Lewandowski és Robben egymást kiszolgálva két percen belül rúgott két gólt – amivel tulajdonképpen be is biztosították a három pontot.

Lewandowski első gólja:

A bajorok egyetlen számottevő vesztesége az lehet, hogy Javi Martínezt sérülés miatt az első fél óra végén le kellett cserélni.

A második félidőt is uralta a Bayern, Lewandowski a tizedik Augsburg elleni meccsén megszerezte a 12. gólját is kedvenc ellenfele kárára. Ez volt a lengyel csatár 28. Bundesliga-duplája, amivel hetedik a vonatkozó örökranglistán.

A koreai Csol révén ugyan szépítettek a hazaiak, de ennél többre nem volt esélyük.

Tovább tart a Werder Bremen mélyrepülése, amihez most a remek szezont futó Freiburg tette hozzá a maga részét – a vendégek már 5. győzelmüket szerezték meg a szezonban.

Eredmények:
Bundesliga 10. forduló:
Augsburg–Bayern München 1-3 (0-2)
g.: Csol (67.), ill. Lewandowski (21., 48.), Robben (23.)

Darmstadt–RB Leipzig 0-2 (0-0)
g.: Sabitzer (57., 82.)

Wolfsburg–Leverkusen 1-2 (1-0)
g.: Arnold (37.), ill. Mehmedi (79.), Jedvaj (83.)

Mainz–Ingolstadt 2-0 (0-0)
g.: Malli (51., 11-esből), Öztunali (85.)
piros lap: Christiansen (86., Werder)

Werder Bremen–Freiburg 1-3 (0-2)
g.: S. García (67.), ill. Philipp (29.), Grilo (39., 11-esből), Abrashi (75.)

Borussia Dortmund-Schalke 04 0-0