Vágólapra másolva!
A Manchester City kereste a legtöbb pénzt a labdarúgó Bajnokok Ligája előző 2015-16-os idényében. Az elődöntőben a későbbi győztes Real Madriddal szemben alulmaradt angol klub 83,8 millió euróval gazdagodott, a spanyolok 80 millió euróval a lista második helyén állnak.

A harmadik a nyolcaddöntőben búcsúzott Juventus lett 76,2 millióval. Ez úgy fordulhatott elő, hogy az olaszországi közvetítési jogokból származó 112 millió eurót három csapat között osztották szét, míg például 90 millió euró értékű spanyolországi jogokból származó összegen öt klub osztozott. A Manchester City 47 millió euróval részesedett a 140 milliós brit jogokból.

A legkevesebb pénzt az izraeli Maccabi Tel-Aviv kereste 16,7 millió euróval.

Az európai szövetség (UEFA) 1,345 milliárd eurót fizetett a 32 résztvevő klubnak, amelyek csak a főtáblára jutásért 12 millió eurót kaptak. A csoportkörben minden győzelem 1,5 milliót ért, a döntetlenek pedig 500 ezret kóstáltak. Minden egyes továbbjutás további eurómilliókat eredményezett a csapatoknak.

Az Európa Ligában az FC Liverpool kereste a legtöbb pénzt, a döntőben a Sevillával szemben alulmaradt angol klub közel 38 millió euróval gazdagodott a második számú európai kupasorozatban. A megszakítás nélkül harmadszor győztes spanyol csapat a maga megközelítőleg 14 millió eurójával a lista nyolcadik helyén áll, igaz, csak a Bajnokok Ligája csoportköre után került át az EL-be, előbbi sorozatban pedig több mint 21 millió eurót keresett.

A második legtöbb pénz közel 21 millió euróval a Tottenhamnek jutott, a harmadik pedig a spanyol Villarreal lett 16,5 millióval.