Társoldalunk:

Bejelentette visszavonulását a foci-vb-k gólrekordere

2016.11.01. 10:34

A Bild információ szerint a visszavonulását bejelentő Miroslav Klose visszatér a német labdarúgó-válogatotthoz, méghozzá edzőként, a hétfőn 2020-ig hosszabbító Joachim Löw szövetségi kapitány segítője lesz.

A kinevezés határozatlan időre szól, a 38 esztendős Klose még szerződést egyelőre nem kapott, mivel nem rendelkezik a szükséges edzői képesítésekkel. A tervek szerint a felnőtt és a korosztályos válogatottnál is kap feladatokat, a cél, hogy a lehető legtöbbet többet tanuljon. Az már biztos, hogy mikor debütál a német válogatott stábjában: november 11-én, a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn. (Ahogyan egy vérbeli 11-eshez illik.) 

Löw és Klose két év szünet utnán ismét együtt dolgozhatForrás: AFP/Nelson Almeida

Klose 2001-től 13 éven át, 137 mérkőzésen szerepelt a német válogatottban, ezalatt 71 gólt szerzett. Négy vb-n vett részt, kétszer harmadik, egyszer második, 2014-ben pedig világbajnok lett. Abban az évben mondta le a válogatottságot, méghozzá egy nagyszerű rekord birtokában:

a lengyel születésű csatár a világbajnokságok történetének legeredményesebb gólszerzője, 16 találattal, a brazil Ronaldót megelőzve.

Óriási vb-rekord: 16 Klose-gólForrás: AFP/-

A korábbi kiváló csatár a hír megjelenése óta hivatalosan is bejelentette visszavonulását. 

Az olasz Lazio volt az utolsó klubja, 2016 nyarán, öt évet követően távozott Rómából. Jövő azóta kérdéses volt, egészen mostanáig. Olaszországi pályafutása előtt a Bayern München, a Werder Bremen és a Kaiserslautern mezét viselte.