Storck: Ki kell mondani, ha valaki nem elég jó

Bernd Storck szövetségi kapitány (k), valamint Nagy Dominik (b) és Hangya Szilveszter, foci
Telki, 2016. szeptember 27. Bernd Storck szövetségi kapitány (k), valamint Nagy Dominik (b) és Hangya Szilveszter a Svájc és Lettország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában 2016. szeptember 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya az eddigieknél bővebb, 27 fős kerettel készül a következő két meccsre.

A magyar csapat az idei vb-selejtezőket november 13-án Andorra ellen zárja, majd két nappal később Svédország ellen játszik barátságos meccset, mindkettőt a Groupama Arénában.

Storck lehetőséget ad majd a fiataloknak Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Nem lesz szép meccs, mert olyan ellenfelünk lesz, amely hátul áll, és védi a kapuját – kezdte Storck az M4 Sporton az Andorra elleni találkozóról. – Sok türelem kell, gyorsan és fantáziadúsan kell játszanunk ellenük. Egy hetet leszünk együtt a meccs előtt, ennek elégnek kell lennie.

Meg kell vernünk Andorrát, ha az a cél lebeg előttünk, hogy kijussunk a világbajnokságra.”

Storck szerint a svédek ellen egy teljesen más csapat fog játszani, hiszen a válogatottól búcsúzó játékosok mellett sok fiatalnak szeretne lehetőséget adni.

Bővebb lesz a keret a szokottnál Forrás: MTI/Kollányi Péter

Arról, hogy az utóbbi időben több változás is volt a stábban, Storck így nyilatkozott: „Profibbá kell válni, ez az élet minden területén így van. Tőlem azt várják, hogy a csapatot tegyem versenyképessé.

Ha nem elég jók, akkor azt ki kell mondani, és változtatni kell.”